Prizna
Vodovod
14.4.2014. 6:15:22h
Ipak stiže voda: Počela izgradnja vodovoda Prizna
Radovi obuhvaćaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje – južni ogranak do nove vodospreme te izgradnju oko 1.500 metara cjevovoda do luke i naselja
Pequod76 / wikipedia.org

U ponedjeljak su počeli radovi na izgradnji vodovoda za naselje Prizna, a u nazočnosti izvođača i nadzora radova, te stručnih službi Grada Senja otvorio ih je gradonačelnik Darko Nekić .

On je, među ostalim, zahvalio na razumijevanju Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova koje sredstvima Europske investicijske banke ovaj projekt financira s 80 posto vrijednosti.

Podsjetio je i kako je ovo treći veliki infrastrukturni projekt koje se trenutno realizira na području Grada Senja, a najavio je i skori početak radova na vodovodu za naselja Pejice-Josinovac.

   Radovi na vodovodu Prizna obuhvaćaju izgradnju 877 metara transportnog cjevovoda od regionalnog vodovoda Hrvatsko primorje – južni ogranak do novoizgrađene vodospreme te izgradnju oko 1.500 metara cjevovoda do same luke i naselja.

Vodosprema za ovaj vodovod zapremine 200 kubika,vrijedna oko 1,5 milijuna kuna, izgrađena je prošle godine uz sufinanciranje Hrvatskih voda.

   Izvođači radova na izgradnji vodovoda Prizna izabrani na javnom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja su tvrtke »SVIGOTEH« iz Rijeke i »ELEKTRO-VODE« iz Cresa, a nadzor radova povjeren je  tvrtki »ARHINGTRADE« iz Zagreba.

Bespovratno 80 posto
Vodovod Prizna preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova financira Europska investicijska banka (EIB) i to bespovratnim sredstvima u omjeru 80 posto vrijednosti investicije ili s 2,2 milijuna kuna, dok će Grad Senj participirati s 20 posto ili 548.890 kuna.


   Vodovod Prizna preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova financira Europska investicijska banka (EIB) i to bespovratnim sredstvima u omjeru 80 posto vrijednosti investicije ili s 2,2 milijuna kuna, dok će Grad Senj participirati s 20 posto ili 548.890 kuna.

Izgradnja vodovoda u Prizni ujedno je sedmi projekt Grada Senja koji se financira europskim sredstvima, ali i novi uspjeh Razvojne agencije Senj koja je i ovaj projekt Grada Senja preko nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kandidirala na natječaj za bespovratna sredstva Europske investicijske banke.

   Nakon izgradnje vodu će dobiti i ovaj najjužniji dio Grada Senja poznat i kao trajektna luka za Pag, ali i naselje koje je turistički orijentirano tako da će voda biti značajan čimbenik i za kvalitetniji život stalnih stanovnika i za daljnji razvoj turizma.

Piše: Dorotea Prpić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved