Slavonija u EU
14.4.2014. 5:54:10h
Izložba o Slavoniji u Europskom parlamentu
U Europskom parlamentu zastupnica Biljane Borzan (SDP) je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i etno muzejom Podgorač postavila izložbu o Slavoniji.
/ fenix-magazin.com

- Velik dio svoga mandata sam posvetila zaštiti i promociji Slavonije. Upozoravala sam na njen poljoprivredni značaj, kako za Hrvatsku, tako i za regiju. Nastojala sam ju očuvati od GMO te promicala i pomagala njen ekološki potencijal. Isto tako, radila sam na njenom prometnom povezivanju te pomagala projekte razminiranja, kazala je Biljana Borzan na otvaranju izložbe na kojoj je govorio i Victor Bostinar, član Odbora za regionalni razvoj u Europskom parlamentu.
Pozivajući zastupnike, zaposlenike i posjetitelje Europskog parlamenta da dođu u Hrvatsku i da se zainteresiraju za Slavoniju koja ima i turistički potencijal, Borzan je istaknula da Europski parlament u svojoj revoluciji “Europa kao svjetska turistička destinacija broj jedan” naglašava medicinski i wellness turizam kao dva najperspektivnija sektora. Upravo tu ona vidi veliku priliku za Slavoniju, koja za svoje napredovanje treba još više koristiti EU fondova.
Samo Osječko -baranjska županija je već iskoristila više od 57 milijuna eura iz fondova EU.  U okviru zajedničke poljoprivredne politike za direktna plaćanja Hrvatskoj je rezervirano više od milijardu eura. Iz fonda za ruralni razvoj godišnje možemo povući 332 milijuna eura godišnje u slijećem proračunskom razdoblju. Poljaci nam mogu biti primjer kako se, korištenjem EU fondova, poljoprivreda jedne zemlje može nositi s konkurencijom iz starih zemalja članica, rekla je zastupnica SDP-a.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved