Trogir
Srednjevjekovni festival
9.4.2014. 8:48:48h
Medieval festival Trogir 01. – 04. svibnja 2014.
Trogirski srednjovjekovni festival ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira koji je bio i ostao vječna inspiracija. Vraćamo se 600 godina u povijest, u vrijeme kada je ovaj grad biser pod zaštitom UNESCO-a bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba.
/ trogir.hr

Trogirski srednjovjekovni festival ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira koji je bio i ostao vječna inspiracija. Vraćamo se 600 godina u povijest, u vrijeme kada je ovaj grad biser pod zaštitom UNESCO-a bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba. Ovaj projekt je zamišljen na rekonstrukciji osnovnih društvenih čimbenika: trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave.

Grad sa svojom srednjovjekovnom jezgrom je kulisa svim događanjima koja će se u četiri dana manifestacije održavati na gradskim ulicama i unutar gradskih kulturnih znamenitosti.

Tako će se po cijelom gradu održavati prezentacije starih srednjovjekovnih obrta, radionice umjetničkog stvaralaštva, ulični zabavljači i lakrdijaši će stvarati dodatnu atmosferu u gradu, a u crkvama će se održavati koncerti srednjovjekovne glazbe.

Za to vrijeme će se u restoranima grada moći uživati u srednjovjekovnim jelima i pićima.

Okosnica festivala je bogati SREDNJOVJEKOVNI SAJAM koji svaku godinu privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved