Šibenik
Šibenska...
4.4.2014. 10:05:46h
Grad je pozornica, a katedrala sv. Jakova simbol je Grada
Parafrazom poznate Shakespeareove rečenice “World is a stage”, preinačenom u “Grad je pozornica”, u Gradskoj vijećnici predstavljen je novi turistički slogan pod kojim će se šibenska kulturna ponuda ubuduće predstavljati na turističkom tržištu.
Rialfver / wikipedia.org

Parafrazom poznate Shakespeareove rečenice “World is a stage”, preinačenom u “Grad je pozornica”, u Gradskoj vijećnici predstavljen je novi turistički slogan pod kojim će se šibenska kulturna ponuda ubuduće predstavljati na turističkom tržištu.

Vizualni identitet Krešimirova grada činit će stilizirana kupola katedrale sv. Jakova uz šarenu mrežu povijesne gradske jezgre. Slogan i vizualni identitet nastali su tako kao plod kreativnog rada, oslonjenog na rezultate istraživanja javnog mišljenja provedenog na 250 ispitanika iz 33 grada u Hrvatskoj, a djelo su šibenske agencije “Kreator(atk)” i samostalnog dizajnera Antonia Šunjerge.

- Tijekom istraživanja, ispitanici su s više od 80 posto izabrali katedralu svetog Jakova kao najprepoznatljiviji simbol Šibenika u kulturnom i turističkom smislu. Stoga je odluka oko izbora motiva za znak i logotip bila vrlo jednostavna. Slogan je nastao kroz analizu događanja u gradu, kad smo shvatili da se koncerti, zabave, izložbe i ulične prodaje odvijaju na više od 40 lokacija, te da cijeli grad ljeti postane jedna velika pozornica - rekao je direktor tvrtke “Kreator(atk)” i jedan od idejnih autora projekta Krešimir Grubić.

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika, prilikom predstavljanja naglasio je važnost zajedničkog nastupa kulturne i turističke ponude na tržištu.

- Kulturni turizam spada među najbrže rastuće grane turizma. Turisti motivirani kulturom dolaze i izvan špice turističke sezone. Držim da je novi slogan, koji počinje vrijediti već od danas, pun pogodak. Otvorenjem ljetne pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila, kulturna turistička ponuda našega grada podići će se na još višu razinu - pojasnio je Bumbak.

Vizualni identitet kulturne turističke ponude Šibenika koristit će se prvenstveno u turističkoj promociji događanja na Tvrđavi sv. Mihovila, ali i u promociji cjelokupne kulturne baštine i događanja u Krešimirovu gradu.

- Sloganom se tako idealno povezuju baština i događanja, a cijela gradska jezgra postaje jedna velika pozornica - kazali su nositelji projekta.

Želja im je da promocija zajedničkog vizualnog identiteta kulturne i turističke ponude bude prvi značajni korak u objedinjavanju dva svijeta, turizma i kulture, koja imaju mnogo dodirnih točaka.

Piše: Marko Bursać
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved