Turska
13.12.2013. 7:50:18h
Istarsko turističko gospodarstvo predstavljeno na sajmu u Turskoj
HGK Županijska komora Pula u suradnji sa Sektorom za turizam HGK organizirala je zajednički nastup predstavnika turističkog gospodarstva na nedavnom održanom sajmu Travel Turkey Izmir, Trade Fair & Conference for Tourism.
Ken and Nyetta / flickr.com

HGK Županijska komora Pula u suradnji sa Sektorom za turizam HGK organizirala je zajednički nastup predstavnika turističkog gospodarstva na nedavnom održanom sajmu Travel Turkey Izmir, Trade Fair & Conference for Tourism. Sajam Travel Turkey koji je održan u Izmiru od 5. do 8. prosinca jedno je od najznačajnijih mjesta okupljanja svjetske turističke industrije na kojem se predstavljaju turistički subjekti poput turističkih agencija, tour operatora, hotela i lanaca hotela, međunarodnih turističkih organizacija, raznih predstavnika selektivnih oblika turizma, razvojnih agencija i dr. Na ovogodišnjem sajmu predstavilo se 585 izlagača iz 30 zemalja, a posjetilo ga je gotovo 16 tisuća poslovnih posjetitelja. HGK ŽK Pula organizirala je nastup na temelju uspostavljene suradnje s Gospodarskom komorom Izmira i Industrijskom komorom regije Egej te partnerski odnos sa sajmom IZFAS Izmir.

Uz HGK ŽK Pula suizlagači na štandu HGK su bili Uniline d.o.o.,Pula; Istraturist Umag d.d.; Adrianaut brendiranje i trgovina; Turistička zajednica grada Pule, Arheološki muzej Istre. U sklopu nastupa 6. prosinca organizirana je i prezentacija pod nazivom  Terra Magica – Kultura i nasljeđe, Pula, Istra, koju su održali Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula i Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Prezentaciji su prisustvovali Veleposlanik RH u Republici Turskoj Nj.E. Dražen Hrastić te počasna konzulica u Izmiru gđa. Candan Corbacioglu, koji su posjetili hrvatski štand i sa izlagačima razgovarali o mogućnostima produbljivanja turističke suradnje Hrvatske i Turske.

Predstavnici HGK ŽK Pula i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić, u pratnji veleposlanika i počasne konzulice posjetili su Industrijsku zonu Ataturk i Slobodnu zonu ESBAS. Poslovni sastanci i posjete iskorišteni su za upoznavanje specifičnosti gospodarstva Turske i njihovih iskustava te primjera dobre prakse u poticanju i ostvarivanju gospodarskog rasta, posebno kroz koncepte industrijskih i slobodnih zona. U zonama su predstavnici Hrvatske informirani o zakonskoj regulativi njihovog poslovanja te mjerama koje se provode za poticanje investicija. Veleposlanik RH naglasio je mogućnosti organizacije stručnih posjeta hrvatskih poslovnih delegacija zonama u cilju produbljivanja suradnje kao i dolaska predstavnika zona u Hrvatsku radi prezentacije primjera dobre prakse putem seminara. U tom smislu za Istarsku županiju posebno su interesantna turska iskustva u razvoju slobodnih i industrijskih zona te mjere koje su korištene za privlačenje investicija i stranih ulaganja.

Članovi delegacije tijekom boravka u Izmiru imali su veliku podršku i pomoć Kemala Baysaka, počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Izmiru, koji je u više navrata posjetio hrvatski štand i svojim angažmanom pridonio daljnjem razvoju poslovnih odnosa te bio potpora u povezivanju izlagača i poslovnih ljudi iz Republike Turske.

Članovi delegacije zadovoljni su nastupom na sajmu Travel Turkey te stručnim posjetima i sastancima u zonama, koji su otvorili mogućnosti za ostvarivanje konkretne suradnje i iskorištenje velikog potencijala hrvatsko – turske suradnje, javljaju iz HGK Pule. (iPress)

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved