Zadar
Kulturna baština
12.4.2017. 10:08:14h
Zadar baštini iz EU fonda 57 milijuna kuna za prvu fazu Providurove i Muraj
Ovim programom kulturno-turistički sadržaji Zadra podižu se na potpuno novu razinu kojom Zadar postaje kulturni centar od nacionalnog značaja, a dugoročno se rješava i potreba Grada Zadra
D - 15 photography / flickr.com

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je jučer Odluku o financiranju projektnog prijedloga „Zadar baštini - Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020" u postupku dodjele bespovratnih sredstava "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine" u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" 2014. - 2020.

U sklopu tog projekta obnovit će se i urediti dva kulturna dobra - Providurova palača i Bedemi zadarskih pobuna. Projekti su to za koje će se ukupno dobiti  iznos od 56.492.181,60 kuna. Za projekt Providuiove palače, novac je dobiven samo za prvu funkcionalnu cjelinu koju su projektanti Letilović - Pedišić morali prilagoditi za natječaj koji ima ograničenje na iznos od pet milijuna eura.

Ovim programom kulturno-turistički sadržaji Zadra podižu se na potpuno novu razinu kojom Zadar postaje kulturni centar od nacionalnog značaja, a dugoročno se rješava i potreba Grada Zadra te institucija u kulturi i turizmu za prezentacijom kulture na moderan, atraktivan i inovativan način, te se podiže konkurentnost kulturnog i turističkog proizvoda, navode u Gradu Zadaru.

Tim povodom, gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima održat će konferenciju za medije u srijedu, 12. travnja 2016. u 9:30 sati, u Providurovoj palači

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved