Đakovo
Đakovački bušari
3.1.2017. 6:30:32h
Pokladni običaji na 23. Đakovačkim bušarima
Đakovački bušari po 23. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada. Manifestacija će se održati 11. i 12. veljače 2017. godine.
János Korom Dr. / flickr.com

Turistička zajednica grada Đakova poziva vas na manifestaciju 23. Đakovački bušari koja će se održati 11. i 12. veljače 2017. godine. I ove godine organizatori su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

Đakovački bušari po 23. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada. Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa - "Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu" i ocjenjivanja i degustacije kobasice (u dopodnevnim satima) te centralnog događaja Đakovačkih bušara - Pokladne povorke (u popodnevnim satima) - 11. veljače 2017. i Pokladnog jahanja u Piškorevcima - 12. veljače 2017.
50-ak skupina u povorci!
Centralni događaj će se održati u subotu, 11. veljače 2017. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a - prostorija KUD-a Sklad u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.
U pokladnoj povorci 23. Đakovačkih bušara očekuje se oko 50-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Solina, Primoštena, Makarske, Rijeke, Čavala, Krka, Dobrinja, Crnog Luga, Kutine, Nove Gradiške, Vukojevaca, Vardarca, Repušnice, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare pozivamo i sudionike iz Mađarske. Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.

Piše: Karolina Tušek
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved