Zagreb
Forum
14.12.2016. 7:07:14h
Peti po redu Adria Hotel Forum
Peti po redu Adria Hotel Forum održat će se u Zagrebu, 08.-09.veljače 2017. godine u hotelu Sheraton na temu: INVESTments in hotel industry: DEVELOPMENT AND BEYOND.
Miroslav Vajdic / flickr.com

Adria Hotel Forum jedna je od vodećih europskih hotelsko investicijskih konferencija koja svake godine okuplja predstavnike najvećih hotelskih grupacija, državnih tijela, investitore, hotelijere, konzultante, financijske institucije i druge. Jedan od glavnih ciljeva od osnivanje Foruma bio je dovesti što veći broj globalnih fondova zainteresiranih za ulaganja u regiju.

Peti po redu Adria Hotel Forum održat će se u Zagrebu, 08.-09.veljače 2017. godine u hotelu Sheraton na temu:
INVESTments in hotel industry: DEVELOPMENT AND BEYOND.

Povod ovoj temi su rekordno visoke prošlogodišnje transakcije u Europi koje su iznosile preko 38,4 milijarde Eura u odnosu na 16,5 milijardi Eura u 2014.godini. Istovremeno, transakcije u srednjoj i istočnoj Europi iznosile su samo 6% od ukupnih europskih transakcija dok je u regiji jugoistočne Europe taj postotak bio neznatan; samo 0,9%.

Ove godine priznati stručnjaci iz područja turizma objasnit će razloge niskog investicijskog interesa u hotelskoj industriji u jugoistočnoj Europi, koji su investicijski i upravljački modeli primjenjivi u ovom dijelu svijeta, što nas razlikuje od razvijenih destinacija i što bi po tom pitanju trebali učiniti te tko i kada bi trebao razviti infrastrukturu i kako bi se destinacija trebala pozicionirati.

U stručnim krugovima Forum se definira kao jedina regionalna konferencija koju globalni hotelski profesionalci prate. Upravo iz tog razloga cilj petog Adria Hotel Foruma jest istaknuti temu razvoja infrastrukture kao i kontinentalnog turizma.

Samo neki od potvrđenih sudionika panel diskusija koji u veljači dolaze u Zagreb su:
– Keith Evans, dopredsjednik američkog fonda Starwood Capital, koji upravlja portfeljem vrijednim 51 milijardi dolara, većinom u segmentu hotelskih investicija;
– Margaret McNeil, direktorica grupacije Edinburgh Tourism Action Group (ETAG) kojoj su uloga i cilj okupljanje svih dionika u turizmu (restorana, trgovina, atrakcija, manifestacija, kazališta, smještaja, prijevoza,…) te podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga i razvoj Edinburga kao turističke destinacije;
– Jason Wischhoff, direktor razvoja grupacije Dream Hotel Group za Europu i Afriku koja je ranije ove godine objavila plan investiranja 1,5 milijardi dolara u razvoj novih hotela u Kataru, Bliskom Istoku te Americi, a zadaća Jasona Wischhoffa bit će uvođenje novih hotelskih brendova u Europu i Afriku;
– Mario Enzensberger, vlasnik i predsjednik Uprave Liberty International, jednog od vodećih svjetskih turoperatora, koji za cilj ima rast prodaje na više od 140 milijuna eura godišnje te proširenje poslovanja na 80 ureda diljem svijeta.
– Također dolaze i dopredsjednici i direktori globalnih hotelskih grupacija poput Accor Hotels, InterContinental Hotels Group, Hayatt International, ali i veliki broj hrvatskih i regionalnih stručnjaka iz područja turizma.

U samo 5 godina Forum je okupio više od 1200 sudionika, 180 panelista, 80 sponzora i partnera. Već tradicionalno su pokrovitelji Foruma Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Grad Zagreb kao i Glion Institut of Higher Education, jedan od najboljih svjetskih fakulteta za menedžment u hotelijerstvu i turizmu iz Švicarske.

Adria Hotel Forum je 2015. godine ostvario partnerstvo s međunarodnom hotelsko investicijskom konferencijom Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum koju organizira tvrtka Questax, vodeći svjetski organizator hotelskih investicijskih konferencija. Već niz godina predstavnici AHFa sudjeluju na panelima na MR&H.
Ove godine Marina Franolić, osnivačica Adria Hotel Foruma, sudjelovala je na MR&H Forumu u Barceloni kao moderatorica panel diskusije na temu Razvoja novih koncepata hotela na mediteranu. Njen cilj sudjelovanja bila je dodatna promocija investicija u regiji te prezentacija Hrvatske kao mediteranske zemlje vrijedne ulaganja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved