Zagreb
ZAGREBAČKO 'LEDOZEMLJE'
17.12.2015. 15:25:21h
Uz pomoć motorne pile do prekrasnih ledenih skulptura
Na platou Gradec započelo je stvaranje 'Ledozemlja' u kojemu će se iz dana u dan stvarati nove 'ledene' kreacije koje će voditi nagrađivani umjetnik Gordon Matkun. On će ledenu grudu, pred publikom, oblikovati motornom pilom.
Janderson.L / flickr.com

¸¸Noćas će na zagrebačkom Gradecu nastati prva u nizu nevjerojatnih skulpturi od leda. O čemu se točno radi, pitali smo organizatora ovog eventa, Gordana Matkuna koji je majstor za skulpture od leda.

'Večeras ćemo raditi skulpturu koja će biti iznenađenje. Za to će nam trebati nekoliko sati, a naredna dva dana izrađivat ćemo nove skulpture', rekao je Gordan Matkun te pozvao sve koji žele vidjeti o kakvom obliku je riječ da obavezno posjete Gradec i vide ledene skulpture u punom sjaju.
GRAD LJEPŠI NEGO IKAD Provjerili smo skrivena mjesta u Zagrebu
Velike blokove leda, ovaj talentirani umujetnik, uz pomoć motornih pila, pretvorit će u prekrasne oblike. No kako će skulpture biti izrađene od leda, one neće potrajati zauvijek.
'Za izradu skulpture potrebna je pila, rukavice, brusilice, uglavnom alat koji se koristi za obradu drva', kazao je Matkun te dodao kako ovo, po njemu, nije opasan vid umjetnosti.
Potom je svoju pilu usmjerio prema ledenom bloku u krenuo rezati. Dio po dio, komad po komad, sve dok ne izradi skulpturu kojoj će se u narednim danima mnogi građani grada Zagreba, kao i brojni turisti, moći diviti.

Piše: Ivana Tomić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved