Split
SJAJNA VIJEST
17.12.2015. 7:16:54h
Službeno je odlučeno: Porin će se opet održati u Splitu!
Upravni odbor Porina ponudu Splita i Splitsko-dalmatinske županije prepoznao je kao najpovoljniju, stoga je odabrao upravo taj grad za domaćina 23. glazbene nagrade Porin.
gronman www.gronmanphotos.com / flickr.com

Upravni odbor Porina ponudu Splita i Splitsko-dalmatinske županije prepoznao je kao najpovoljniju, stoga je odabrao upravo taj grad za domaćina 23. glazbene nagrade Porin. U konkurenciji su bili Poreč, Opatija, Osijek i Zagreb, ali s obzirom na ponuđeno, odlučeno je da Split ponovno ugosti glazbenike na svečanoj dodjeli 17. ožujka 2016.

- Porin je od iznimne važnosti za grad Split kao etabliranu glazbenu destinaciju te za otvaranje turističke predsezone. Veseli nas što će ova manifestacija ponovno biti u našem gradu - rekao je splitski dogradonačelnik Goran Kovačević.

Split je tako drugu godinu zaredom postao grad domaćin najvažnije hrvatske glazbene nagrade, a grad se i ove godine potrudio oko organizacije samog događanja koje će mu, nema sumnje, još jednom poslužiti kao sjajna promocija, ali će i oživjeti proljetnu turističku sezonu.

Ali to nije sve, podsjetimo li se prošle dodjele: kako smo pisali, prvi je Porin u Splitu napunio 12 hotela, gdje je 1029 gostiju ostvarilo 1143 noćenja, za koje je plaćeno 361.655,31 kn uz pripadajući PDV. Direkcija Porina lokalnim je tvrtkama (zaduženim za prijevoz, tisak, opremu, oglašavanje, rasvjetu, zaštitu, catering...) platila gotovo 400 tisuća kuna (uz PDV), dok su "porinovci“, njih preko 550, usprkos očajnom vremenu, u izvanpansionskoj potrošnji u gradu ostavili još barem 450 tisuća kuna.

Posredna promotivna korist za grad Split, istaknuo je tada Tonči Barišić, jedan od Porinovih glavnih operativaca i direktor marketinga, bila je ogromna jer je izravan prijenos iz Splita u udarnom terminu na HRT1 bio je vrlo gledan, a nemali broj gledatelja pratio je i reprizu na HRT2. Osim toga, Porin je imao i trideset medijskih partnera, sjajnu je posjećenost imao Porinov web, kao i društvene mreže (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Flipboard,...), pa - prema Barišiću - ukupna medijska vrijednost od koje ima goleme koristi i grad Split (kao grad glazbe) premašuje 2,2 milijuna kuna.

Piše: PSD
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved