Virovitica
Vitezovi i princeze
3.9.2015. 7:57:00h
Turistički spektakl na Jankovcu - 3. srednjovjekovni viteški turnir
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije i ove godine održat će se treći po redu srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu, u bajkovitoj oazi netaknute prirode Parka prirode Papuk.
promo

Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja će biti održana 5. i 6. rujna.

Na turniru će sudjelovati 20-ak viteških udruga i srednjovjekonvih družina koje garantiraju spektakl. Među sudionicima su Dubovački streličari, Aureus Unicornis, Tostabur Espadrones, Družba vitezova Zlatnog kaleža, Kliški Uskoci, Koprivnički mušketiri i haramije, Udruga Anno Domini,Udruga Grofovije Konjski, Vitezovi Vranski, Vitezovi Zelingradski, Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog, Viteški red sv. Nikole iz Varaždina, Trilja IV., Sundari i Luche, Beli Volk iz Slovenije te Holloenek Hungarica iz Mađarske.

Dvodnevni program obilovat će viteškim borbama, igrama, povijesnim edukacijama, bit će postavljeni viteški tabori i sajmovi, a sve počinje u subotu 5. rujna u 11,00 sati otvorenjem sajma obrta i opreme.

Glavni nositelj ovog projekta je Turistička zajednica općine Čačinci, koja smjera ka tome da se Jankovac prikaže u jednom drugom svijetlu kako bi se otkrila njegova povijest i promovirala bogata kulturno-povijesna baština koja upotpunjuje turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske. Osim borbi vitezova, posjetitelje očekuje viteški tabor, predstave, turnir u streličarstvu…a sve to bit će upotpunjeno raznolikom srednjovjekovnom gastronomskom ponudom i glazbom.

S obzirom na ograničeni broj parkirnih mjesta za osobne automobile na samom Jankovcu, organizatori su osigurali besplatan prijevoz autobusima za sve posjetitelje koji dolaze iz smjera Slatinskog Drenovca, odnosno iz smjera Velike. Dakle, sva osobna vozila iz pravca Slatinskog Drenovca će se ostavljati na uređenom i čuvanom parkiralištu u središtu mjesta, dok će se vozila iz pravca Velike (Požege) ostavljati kod Spomenika braniteljima koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca. Sa navedenih lokacija će svakih pola sata ili po potrebi ranije, biti organiziran besplatan prijevoz do Jankovca. Za ovu manifestaciju cijena ulaznice za sve posjetitelje je 10 kn. Iste će se moći kupiti na info pultovima sa mjesta odakle kreću autobusi na sami Jankovac.
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved