NOĆ ŠIŠMIŠA
30.8.2015. 12:14:43h
Zmajlović obišao novouređenu špilju Veternica i posvojio dva šišmiša
U špilji su se postojeća rasvjetna tijela zamijenila novom LED rasvjetom. Postavio se video nadzor i infracrvene kamere te se uveo sustav detektiranja pokreta i audio sustav
USFWS - Pacific Region / flickr.com

- Projektom uređenja posljetiteljske infrastrukture Veternice za koji smo osigurali 1,7 milijuna kuna te manifestacijama poput današnje „Međunarodne noći šišmiša“ podiže se atraktivnost parka. Drago mi je što to prepoznaju Zagrepčani kao i brojni drugi gosti kojih je na Medvednici svake godine sve više. To je način kako treba raditi, štititi naše prirodno bogatstvo, a istovremeno omogućiti održivi razvoj, prvenstveno kroz turizam, uslužne i druge sadržaje koji se mogu ponuditi posjetiteljima“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Parku prirode Medvednica gdje je sudjelovao na manifestaciji „Međunarodna noć šišmiša“

U Parku prirode Medvednica obitava 18 od ukupno 35 vrsta šišmiša koliko ih je u Hrvatskoj. S ciljem zaštite te životinjske vrste Park provodi i program „Usvojite šišmiša“ kojemu se pridružio i ministar Zmajlović usvojivši dva šišmiša.

Ministar je obišao i novouređenu špilju Veternica. Uređenje infrastrukture Veternice sa 1,7 milijuna kuna je financiralo Ministarstvo kroz Projekt integracije u EU Natura 2000. Obnovila se pristupna staza špilji, uredilo se dječje igralište i plato ispred špilje.

U špilji su se postojeća rasvjetna tijela zamijenila novom LED rasvjetom. Postavio se video nadzor i infracrvene kamere te se uveo sustav detektiranja pokreta i audio sustav.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved