Slatina
Ponosne godine
29.8.2015. 6:59:53h
718. obljetnica prvog spomena grada Slatine
Grad Slatina 1. rujna obilježava Dana grada i 718. obljetnicu prvog pisanog spomena gradskog imena u povijesnim dokumentima.
PETAR ŽARKOVIĆ / glas-slavonije.hr

Obilježavanje je započelo četverodnevnim malonogometnim turnirom, a u predstojećim danima pripremljen je i niz drugih sportskih događanja. Danas (subota) održavaju se Športske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja, a sljedeći vikend na programu su rukometne i nogometne utakmice, natjecanja hrvača, teniski turnir Slatina Open, kuglački i šahovski turnir te motosusreti MK-a Speed.

Gradska knjižnica i čitaonica za djecu priprema nekoliko literarnih i likovnih radionica, Društvo Naša djeca organizira Rolijadu, a Turistička zajednica natjecanje beba u puzanju i predstavu Šareni svijet. Zavičajni muzej Slatina uključuje se u proslavu izložbom Tragom Gutmannovih pruga. U glazbenim programima nastupit će glazbene skupine Fantasia, Suhopoljski tamburaši, Otkazani let, Marijan Ban i Diktatori te Šima Jovanovac i Kristali, a KUD Dika organizira međunarodnu smotru folklora. Među posebno atraktivnim programima zasigurno će biti modna revija žena s invaliditetom „Lijepe žene lijepom Našom“, plesni nastup Maše Radivojević i Borisa Stjepanovića iz osječkog D&D kluba, 7. Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca i Slatinski sajam obrtništva, poduzetništva, tradicije i kreativnosti.
Svečana sveta misa služit će se u župnoj crkvi sv. Josipa 30. kolovoza u 11 sati, a svečana sjednica Gradskog vijeća bit će u ponedjeljak, 31. kolovoza, također u 11 sati.

Piše: P.Žarković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved