Kaštel Štafilić
ARIJE POD ZVIJEZDAMA
27.8.2015. 10:32:48h
Kad Kaštelani uglas zapjevaju: O, kućo mala...
Kaštelanska sopranistica Antonija Teskera bila je svojevrsna 'domaćica koncerta'
/ facebook.com

Igrišće u Kaštel Štafiliću bilo je pretijesno da primi sve one koji su htjeli sudjelovati na prekrasnoj večeri, punoj emocija, koju su kaštelanskoj publici darovali mladi, ali redom vrsni pjevači opernog zbora splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, na koncertu pod nazivom “Arije pod zvijezdama”.

Pod vedrim nebom, nakon što je koncert prije dva tjedna odgođen upravo zbog loših vremenskih prilika, publici su se na ovom, već tradicionalnom koncertu, predstavili mezzosopranistica Bjanka Ivas, tenor Stefan Kokoškov, bas Mate Akrap, te kao svojevrsna domaćica ovog koncerta, mlada Kaštelanka, sopranistica Antonija Teskera.

Ljubitelji opere tako su mogli uživati u vrhunskim izvedbama popularnih opernih arija i dueta iz opera i opereta, te napolitanskim pjesmama i kanconama, nekih od najpoznatijih svjetskih, ali i domaćih autora, a sve uz klavirsku pratnju Zorana Velića.

Duet mačaka

Uz solističke nastupe, publika je imala priliku čuti i izvrsne izvedbe dueta, poput arije “Carmen” iz istoimene Bizetove opere, dueta Giuliette i Niklausa iz opere “Hoffmannove priče”, arije Calafa iz Puccinijeve opere “Turandot”, čardaša Sylve iz operete “Knjeginja čardaša”, dueta Don Giovannija i Zerline iz opere “Don Giovanni”, popularnih “Carusa”, i “Chittarae romana”, te drugih uz koje je sat vremena proletio u trenu.

Posjetitelji su ipak najviše uživali u Rossinijevu “Duetu mačaka”, ali i zajedničkoj izvedbi Tijardovićeve “O, kućo mala” iz operete “Spli’ski akvarel”, uz koju su neki i zapjevali ispod glasa, te Napitnice iz Verdijeve opere “Traviata”, kao šlag na kraju ovogodišnje večeri arija pod zvijezama, za što su nagrađeni dugim i gromoglasnim pljeskom.

Ovaj koncert dio je Kaštelanskoga kulturnog ljeta, a organizirali ga je Turistička zajednica Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Piše: Jakov Žarko
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved