Novalja, Pag
Događanja
29.7.2015. 6:49:36h
PAGARTFESTIVAL OD OVOG LJETA I U NOVALJI
PagArtFestival već punih sedamnaest godina dovodi najistaknutije umjetnike klasične glazbe iz Hrvatske i svijeta te, kao što organizatori bračni par Nina i Lovro Pogorelić vole reći, prezentira ozbiljnu glazbu u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, uz poneka umjetnička događanja druge vrste.
objava za medije

Od ovog ljeta PagArtFestival širi zvuke svojih probranih klasičnih koncerata pa tako uz izvedbe u Pagu, iste će održati  u Novalji i Mandrama. Drugim riječima ova tradicionalna kulturna manifestacija od ovog ljeta klasičnom glazbom i vrhunskim glazbenicima povezuje otok Pag.

PagArt Festival  svako ljeto svojim koncertima klasične glazbe bogati kulturnu ponudu grada Paga, a u svojoj sedamnaestoj godini postojanja svoje koncerte  širi po otoku Pagu. Tako su ove godine uz grad Pag kao stalnog domaćina i suorganizatora ove značajne manifestacije, domaćin koncerata i suorganizator  Grad Novalja te općina Kolan. Publika željna dobre klasične glazbe ovo će ljeto izbjeći putovanja po otoku i osim u gradu Pagu u istim koncertima birane klasične glazbe uživati i u Crkvi Sv. Katarine u Novalji. 
Povezivanje otoka Paga kroz njegove gradove Pag i Novalju te općine Kolan i Povljanju, započelo je unatrag dvije godine pokretanjem zajedničkih  projekata  kroz turističku  promociju otoka Paga, očuvanje kulturne baštine i razvoj poduzetništva, tako da je širenje programa PafArtFestivala na Novalju i Kolan, logičan, prirodan slijed i nastavak povezivanja otoka i putem festivala klasične glazbe.
Lovro Pogorelić, poznati pijanist, idejni začetnik  i umjetnički direktor  PagArtFestival istaknu je: „PagArtFestival  postoji već sedamnaest godina i najveće priznanje kao organizatori ostvarujemo upravo ovo ljeto  pozivom u Novalju i Kolan. Od samog početka cilj nam je bio da Festival donosi radost i ispunjenje što većem broju ljudi koji vole umjetnost i klasičnu glazbu. Jednako po izvođačima kao  i slušateljima, naš program je ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku. Širenje po cijelom otoku, gdje osim grada Paga, koncerte održavamo  u Novalji i Mandrama, doživljavamo kao sinergiju otoka i dodatnu snagu PagArtFestivala.“
U nastavku slijedi program Pag Art Festivala –  Monika Leskovar i Giovanni Sollima (Italija), duo violončela-koncert  31.7. u u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u 21 sat, nakon koncerta otvorenje izložbe Josipa POrtade – Kamen i snovi u Crkvi Sv.Jurja u Pagu  i 1.8. u Crkvi Sv. katarina u Novalji u 21 sat. Lovro Pogorelić, klavir, koncert u Crkvi Sv. Frane u Pagu 3.8. u 21 h, 4.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji . Nikita Boriso.Glebskij (Rusija), violina, Krešimir Bedek, gitara – koncert 6.8.  u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u Pagu, u 21 sat,  7.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji, u 21 sat. Darko Petrinjak, gitara, koncert,  9.8. u Crkvi Sv.Frane u Pagu, u 21 sat, 10.8. u Crkvi Gospe Snježne u Mandrama u 21 sat. Anamarija Milić, violina, i Ana Lucić, klavir, koncert u Crkvi Sv.Frane u Pagu 14.08. u 21 sat.
Grad Novalja u svojoj mozaičnoj ponudi  želi dodatno promovirati koncerte klasiče glazbe pa je shodno tome  već unatrag mjesec dana postavljen jumbo plakat PagArtFestivala.  Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Novalja te  neposredno prije koncerta po cijeni ulaznica od 50 kuna.  Za studente i umirovljenike ona iznosi 40 kuna, a postoji i mogućnost pretplate po cijeni od  120 kuna za  cijeli ciklus koncerata, što garantira potpuni doživljaj ove značajne paške glazbene manifestacije. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved