Dubrovnik
Nagrada
8.7.2015. 4:15:41h
Zlatna jabuka Dubrovniku i Igrama
Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu (Federation Internationale des Journalistset Ecrivainsdu Tourisme - FIJET) Zlatnu će jabuku za 2015. godinu sutra (9. srpnja) dodijeliti Dubrovniku za cjelokupnu povijesnu baštinu i kulturu visokih svjetskih standarda te Dubrovačkim ljetnim igrama, kao glavnom i najprestižnijem kulturnom događaju duge tradicije. Svečanost će se održati u palači Sponza.
M. Kadić / glas-slavonije.hr

Povijesna jezgra Dubrovnika jedinstvena je svjetska pozornica, na kojoj se već 66. godinu održavaju Ljetne igre kao vrhunska međunarodna kazališna i glazbeno-scenska manifestacija koja je suodnosom tradicije i suvremenosti mjesto stvaranja, susreta ideja i novih projekata te promovira Dubrovnik kao stjecište hrvatskoga i svjetskoga duha kulture.
Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu, osnovana 1954. u Parizu, godine je 1970. utemeljila nagradu Zlatna jabuka kao ekvivalent medijskog turističkog Oscara za očuvanje i unapređivanje povijesno-kulturne i prirodne baštine te tradicije u funkciji razvoja turizma.

Na prigodnoj ceremoniji FIJET-ovo prestižno priznanje, medijski turistički Oscar, gradonačelniku Dubrovnika Andri Vlahušiću i intendantu Dubrovačkih ljetnih igara Mladenu Tarbuku uručit će predsjednik FIJET-a Tijani Haddad. U delegaciji FIJET-a još su predsjednik Komisije za dodjelu Zlatne jabuke - Plamen Starev (Bugarska), predsjednica FIJET-a HR, članica izvršnog odbora FIJET-a i Komisije za dodjelu Zlatne jabuke - Tina Eterović Čubrilo i generalna tajnica FIJET-a Marijana Rebić.
- Predsjedništvo i Izvršni odbor FIJET-a ocijenili su da je Dubrovnik jedinstven primjer koji tu nagradu zaslužuje. FIJET Dubrovniku to priznanje izvanredno dodjeljuje drugi put. Prvi put Zlatna jabuka dodijeljena mu je 1996. godine u znak solidarnosti s gradom koji je u ratu doživio strašna razaranja i kulturocid - zaključila je Tina Čubrilo, predsjednica FIJET-a Hrvatska.

Piše: S.Kadić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved