Opatija
Dobri rezultati
7.7.2015. 17:59:27h
Deset tisuća posjetitelja više u Hrvatskom muzeju turizma na polovici godine
Tijekom prve polovice 2015. godine Hrvatski muzej turizma u Opatiji posjetilo je deset tisuća posjetitelja više nego li u istom razdoblju lani. Lani je naš muzej u prvih šest mjeseci posjetilo 20.200 osoba, a ove godine brojka se s krajem lipnja penje do 30.377.
/ akademija-art.hr

„Radi se o prvoj polovici godine koja je uvijek brojčano slabija od druge polovice koja obuhvaća najjaču turističku sezonu (srpanj i kolovoz). Lanjsku smo godinu završili s brojkom od 61.000 posjetitelja, što je bila rekordna godina u broju posjetitelja ovog muzeja, a ove godine se nadamo značajno premašiti taj rekord", ističe ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

S otvorenja izložbe Portorož u gostima
Ovaj veliki skok u broju posjetitelja tumačimo dinamičnim i zanimljivim programom izložbi na naše tri lokacije: vila Angiolina, Umjetnički paviljon „Juraj Šporer" i Švicarska kuća; sadržajima koji su interaktivni i obraćaju se djeci; dobrom suradnjom s ostalim muzejima (projekt Muzeji zajedno) i institucijama iz županije i Grada Opatije (Turistička zajednica i Festival Opatija), kao i dobrom suradnjom s lokalnim stanovništvom koje sudjeluje u programima muzeja.

Par putnika
„Ove godine imamo više gostovanja inozemnih izložbi i projekata nego li inače, vjerojatno je i to doprinijelo posjećenosti muzeja. Nakon izložbe „Suvremeno rusko slikarstvo" vrlo je dobro odjeknula izložba japanske primijenjene umjetnosti „Vedrina japanskog kilta" i slovenska izložba „Portorož u gostima", a kroz koji dan otvaramo izložbu iz Italije o povijesti operete u Europi i Opatiji. K tome, pripremili smo poseban bombon za ljeto, emocijama nabijenu izložbu o tome kako su prvi turisti na Jadranu mijenjali dotadašnji način života stanovništva između dva rata i nakon Drugog svjetskog rata" dodaje Katarina Mažuran Jurešić.

Piše: Marin Pintur

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved