Rovinj
Hotel butique Adriatic
4.7.2015. 13:02:36h
Turizam, komfor i kvaliteta kakvu svi priželjkujemo
Jučer je nakon šestomjesečnog preuređenja Maistrin hotel butique Adriatic, smješten u samom srcu grada, na rivi i tik do mora, prvim gostima otvorio vrata. Naime, Hotel Adriatic predstavlja najnoviji luksuzni proizvod u istarskom turizmu, a ujedno je i najvažnija ovogodišnja Maistrina investicija, vrijedna trideset milijuna kuna.
/ glasistre.hr

Pročelje zgrade zadržalo autentični izgled
Inače, preuređenje Hotela, uglavnom bazirano na interijeru  započelo je s nakanom podizanja kategorizacije i udobnosti smještajnih jedinica, ali i samog oplemenjenja cjelokupnog objekta koji više od stoljeća dominira središtem grada. Naime, zgrada stogodišnjeg hotela Adriatic, jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju i od iznimne važnosti za identitet grada.

Nalazi se u urbanom tkivu Rovinja, starogradskoj jezgri koja je još 1963. godine proglašena spomenikom kulture, a upravo su s hotelom Adriatic povezani i prvi pravi počeci organiziranog turizma u Rovinju. Upravo, radovima koji su započeli u siječnju ove godine pristupilo se na način da se sačuvaju sve vrijednosti i stari duh hotela. Pročelje je zgrade, podsjećamo, zadržalo autentični izgled iz 1913. godine, dok se opsežnim intervencijama u unutrašnjosti proširila kvadratura i smanjio broj postojećih smještajnih jedinica s 27 na svega 18, čime je podignuta razina kvalitete smještaja i usluge.

Zaposleno dvadeset novih djelatnika
Valja podsjetiti i na važnu činjenicu prema kojoj je Maistra posljednjih nekoliko godina stubokom izmijenila izgled Rovinja, ili konkretno čitavih zona, a samu turističku ponudu destinacije Rovinj-Vrsar obogatila visokokvalitetnim hotelima Monte Mulini i Lone.

- Uz gotovo tri milijarde kuna koje su dosad uložene, u narednom razdoblju planiramo investirati dodatnih 1,4 milijarde kuna kako bi do 2017. godine više od 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri i pet zvjezdica. Samo ove godine investiramo više od 150 milijuna kuna, a najvažnije ulaganje odnosilo se upravo na rekonstrukciju hotela Adriatic, izjavio je predsjednik Uprave Maistre i član Uprave Adris grupe, Tomislav Popović, dodavši kako je otvorenjem hotela Adriatic zaposleno i dvadeset novih djelatnika.

Opisivati i ocjenjivati izgled novouređenog hotela nezahvalan je i nepotreban novinarski posao. No, neovisno o ukusima, smatram da je ako ništa drugo potrebno napisati kako je to turizam, komfor, i kvaliteta kakvu svi priželjkujemo. I ne samo to. Hotel je, svojom umjetničkom opremom dobra konkurencija, ili bolje reći nadopuna istarskim muzejima. Naime, novi boutique hotel ima impresivnu i jedinstvenu zbirku koju čini više od stotinu umjetničkih djela, posebno osmišljena i kreirana za Adriatic.

Piše: Nina Orlović Radić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved