Beč
2.12.2013. 8:34:35h
Ovacije Gabi Novak i Matiji Dediću u Beču
Ovacije, frenetični aplauz i povici „bravo“ najbolja su potvrda čarobnih vibracija
MirkoS18 / wikipedia.org

Prva dama hrvatskog šlagera pop i jazz pjevačica Gabi Novak uz virtuoznu pratnju njenog sina, najboljeg hrvatskog jazz pijanista Matije Dedića i njegovog Tria u sastavu Mladen Baraković (bas) i Kruno Levačić (Bubnjevi) održala je u subotu navečer u poznatom bečkom jazz klubu „Porgy & Bess“ koncert za sjećanje.

Gabi je vrhunskom kvalitetom izvedbi i jedinstvenim glazbenim nadahnućem te njenim profinjenim glasom i osjećajem za publiku s kojom je znalački komunicirala nadmašila sva očekivanja svojih brojnih poklonika u Beču, na koncertu upriličenom u sklopu 9. Festivala hrvatske glazbe čiji je umjetnički ravnatelj voditelj Muzičko-informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb Davor Merkaš.

Ovacije, frenetični aplauz i povici „bravo“ najbolja su potvrda čarobnih vibracija koje su te večeri ispunjene emocijama i suzama strujale između ove maestralne glazbene umjetnice i njenih poklonika, gotovo svih uzrasta.

Koncert je počela neizostavnom uspješnicom „Sve što znaš o meni“, a potom je zavidnom lakoćom i puna energije unatoč poodmakloj dobi otpjevala svoje najveće kultne hitove, dajući svojevrstan presjek svoje dugogodišnje uspješne karijere i glazbene suradnje sa suprugom Arsenom Dedićem.

Publika je u intimnoj i opuštenoj atmosferi uživala u Gabičinim najvećim hitovima kao što su „Ni ti, ni ja“, „Pusti me da spavam“, Vino i gitare“, Kuća za ptice“, a otpjevala je i „Sretan put“ iz filma H-8 podsjetivši nazočne na njene umjetničke početke. Progovarajući kroz glazbu Gabi je na svoj jedinstven način prenijela niz poruka ljubavi. Prepoznatljive klasike Matija je pratio blagom rukom klavirskog virtuoza, nadopunjavajući i motivirajući se međusobno sa majkom, koja je zajedno sa sinom ponudila vrhunski umjetnički performans.

Hrvatska glazbena diva koncert je završila maestralnim hitom „Pamtim samo sretne dane“, podignuvši na noge gotovo cijeli raznježeni auditorij „Pory & Bessa“, kojem je na dar, nakon dugih i upornih poziva na „bis“ poklonila skladbu Arsena Dedića „Registratura“ iz popularne TV-serije „U registraturi“.

Slušajući Gabi Novak na bravuroznom subotnjem koncertu kako zabavlja publiku istim žarom kao i na početku njene karijere, bilo je po tko zna koji put jasno, da je riječ o jednoj od najsjajnijih i najdugovječnijih hrvatskih glazbenih zvijezda s kojom se Hrvatska može i mora ponositi daleko izvan svojih granica.

Koncert je bio jedan od najatraktivnijih koncerata ovogodišnjeg Festivala hrvatske glazbe u Beču, pravi praznik za glazbene sadokusce, zahvaljujući ne samo upečatljivom Gabičinom glasu i stasu koji je krasila prekrasna zelena haljina nego i virtuoznosti raspoloženih jazz glazbenika, Matije Dedića i njegovog Tria.

Na koncertu je bio i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota i ministrica savjetnica za kulturu u Veleposlanstvu RH u Austriji dr. Zdenka Weber te brojni drugi hrvatski uglednici i umjetnici.
„Veliko hvala na ovom fantastičnom prijemu u Beču. Nisam vjerovala da će taj koncert tako sjajno uspjeti. Zadovoljna sam i sretna da je gospodin Merkaš pozvao upravo mene da nastupim na festivalu, počašćena sam pozivom“ rekla je Gabi Novak nakon koncerta za Večernji list dodavši „pjesma je moj život i valjda zato ne mogu prestati“. Istaknula je izuzetnu komunikaciju s raspoloženom publikom i pratećim glazbenicima.

„Ovako vrsni glazbenici prava su inspiracija kao i publika koja te napuni emocijama i tjera te da se kao umjetnik čudesno otvoriš“, napomenula je Gabi ustvrdivši da kad vidi publiku i ono na što je potrošila više od 50 godina svoga života vidi da se je to isplatilo.

„Svih tih godina išla sam svojim putem, bez kompromisa, vjerna svojim principima“, rekla nam je  Gabi Novak.

Kao uvod u Gabičin koncert nastupila je mlada hrvatska glazbenica Lana Janjanin s bendom, izmamivši buran aplauz.

Piše: Snježana Herek

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved