Varaždin
Varaždin
29.11.2013. 16:22:43h
Počinje Adventska čarolija u Varaždinu
Varaždin se priprema na dostojan doček Božića. Danas je na Korzu postavljen umjetni bor, visok devet metara, ukrašen dinamičnom rasvjetom. Adventska čarolija bit će osvijetljena novom LED rasvjetom u užem centru grada, a postavljeni su i novi viseći ukrasi.
Sitomon / flickr.com

Varaždin se priprema na dostojan doček Božića. Danas je na  Korzu postavljen umjetni bor, visok devet metara, ukrašen dinamičnom rasvjetom. Adventska čarolija bit će osvijetljena novom LED rasvjetom  u užem centru grada, a  postavljeni su i novi viseći ukrasi.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i biskup Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak  sutra će u 18 sati i 30 minuta upaliti prvo svjetlo na varaždinskom adventskom vijencu koji će ove godine biti postavljen ispred katedralei. Uz nastup mješovitog zbora Obrtničkog glazbenog društva, okupljanje oko velikog adventskog vijenca označit će i službeni početak ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu.

Sutra počinju i  prvi programi. Od  9 do 12 i od 16 do 20 sati  u Varaždinskoj kući u Gajevoj 10 može se besplatno razgledati Izložba Viteškog reda Svetog Nikole Varaždin sastavljena od srednjovjekovnog oružja. Prikazat će se izrada oklopa verižnjača, održat će se demonstracije mačevanja, streličarstva i ostalih srednjovjekovnih tema.  U 11 sati na Franjevačkom trgu ispred Anđelinjaka Varaždinske će mažoretkinje izvesti Anđeoski ples. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved