Slavonski Brod
Otvoren hostel Lavicki
17.6.2015. 6:36:45h
Slavonski Brod dobio prvi hostel
U samom središtu Slavonskog Broda uz obalu Save, u pozadini kuće Brlić, na mjestu nekadašnjeg restorana kod Drageca, danas je službeno otvoren Hostel Levicki
Ivica Vlašić / slavonski.hr

U samom središtu Slavonskog Broda uz obalu Save,  u pozadini kuće Brlić, na mjestu nekadašnjeg restorana kod Drageca, danas je službeno otvoren Hostel Levicki, u privatnom vlasništvu obitelji Dražena Levickog, koji od ranije imaju i „Sobe Levicki“ u obližnjoj Starčevićevoj ulici. Riječ je o prvom hostelu u ovom gradu i široj okolici, koji će puno značiti za povećanje smještajnih kapaciteta i svakako doprinijeti razvoju tranzitnog i poslovnog turizma, karakterističnih za Slavonski Brod.

Kako je rekao na medijskoj konferenciji vlasnik Hostela, Dražen Levicki, objekt je u vrlo kratkom vremenu, za manje od četiri mjeseca adaptiran i uređen, te pretvoren u vrlo moderan hostel, koji se ni po čemu, osim po broju kreveta u sobama i znatno nižim cijenama, ne razlikuje od suvremenog hotela. „Hostel se, dakle, sastoji od pet smještajnih jedinica sa sedam soba veličine 40 kvadratnih metara s vlastitom kupaonicom u svakoj sobi. U hostelu je 40 ležaja. U Sobama Levicki imamo  17 ležaja, ukupno dakle raspolažemo s 57 kreveta.  Otvoreni smo za razne skupine učenika, studenata, sportaša kao i sve ostale goste, s mogućnošću pojedinačnih noćenja u studentima popularnim mix sobama po cijeni od samo 100 kuna po noći, uz nadoplatu za vlastitu posebnu sobu s kupaonicom.

Svaka soba ima TV, klimu, hladnjak, besplatni wi-fi, ali i žični internet, uskoro ćemo omogućiti i optički što je posebno važno za poslovne turiste.  Imamo i besplatni parking pod video nadzorom, dnevni boravak za goste, dvije terase, a restoran je još u fazi uređenja i bit će uskoro otvoren. Za to vrijeme koristimo usluge CateringaTopaz za hranu i piće za goste. Sam hostel za sada još nije prilagođen osobama s invaliditetom, ali sobe jesu“, rekao je predstavljajući novootvoreni objekt Dražen Levicki.

Novinare je zanimalo i kada će se graditi, početkom godine najavljena najlon-bašća, prema istoimenom kultnome mjestu izlazaka, druženja i plesnjaka generacija Brođana 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Objašnjeno im je da to ove godine neće biti moguće realizirati, eventualno tijekom 2016., što u mnogočemu ovisi o odgovorima od nadležnog gradskog ureda za graditeljstvo, na koje se još uvijek čeka.

Na konferenciji je bio i predsjednik gradske Turističke zajednice, gradonačelnik Mirko Duspara koji je podsjetio na sve aktivnosti od početka godine koje TZ i Grad čine po pitanju smještajnih kapaciteta u gradu. Istaknuo je kako tri gradska hotela i novootvoreni hostel s ukupno 444 ležaja sada čine 76 posto ukupnog smještajnog potencijala u Brodu. Pohvalio je i zahvalio obitelji Levicki što su u vrlo kratkom vremenu realizirali ovaj projekt od velike važnosti za grad u kojemu je u posljednje vrijeme evidentan porast broja noćenja turista u tranzitu kao i poslovnih ljudi,  osobito iz građevinskog sektora. Gradonačelnik je  obitelji Levcki poželio puno posla i uspjeha u radu te izrazio podršku Grada i Turističke zajednice.

Piše: Ivica Vlašić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved