Split
Za svakog ponešto
15.6.2015. 9:49:55h
Britanci otkrivaju deset razloga da posjetite Split
Britanski portal Express sa svojim čitateljima podijelio je deset razloga da posjete Split. Saznajte što su Britanci naveli kao razloge dolaska
enjosmith / flickr.com

1. Istražite povijesnu jezgru Dioklecijanove palače
Kako navode iz Expressa, Dioklecijanova palača smještena u srcu grada od iznimnog je značaja Splitu, kao što su Dubrovniku gradske zidine.

2. Razvijte aktivni duh na multisportskoj turneji
Turneja na koju sugeriraju iz Expressa, odnosi se na vožnju biciklom kroz Split, prije uživanja s kajakom i skakanja s litice. Riječ je o ponudi turističke agencije EVO tours koja ovisnicima o adrenalinu nudi poseban program Red Adventures.

3. Vožnja trajektom
Osim uživanja u ponudi Splita, savjetuju da ulovite trajekt za Brač - otok od kojeg vas dijeli 45 minuta vožnje. Iz Expressa ističu da je Brač, između ostalog, poznat po ponudi različitih vodenih sportova, kao i impresivnoj plaži Zlatni Rat koju ne biste smjeli zaobići.

4. Skoknite do Plitvičkih jezera
Britanci ni u ovoj listi nisu mogli izostaviti Plitvička jezera, idealnu destinaciju za jednodnevni izlet, naglašavajući njihove ljepote i pripadnost UNESCO-vom popisu svjetske prirodne baštine.

5. 90 minuta hoda starogradskom jezgrom Splita
Ako ste fan serije 'Igra prijestolja', Britanci savjetuju da se odvažite na 90-minutno hodanje starim ulicama Splita i probate uloviti vodiča s plavim kišobranom koji će vam otkriti sve tajne koje se kriju iza snimanja te popularne serije na raznim lokacijama unutar grada. 

6. Vožnja brodom do Modre špilje
Modra špilja - najimpresivnija i najljepša špilja na otoku Biševu, atrakcija je koju također izdvajaju kao bitnu destinaciju tijekom boravka u Splitu. Za dolazak do špilje, Britanci čitateljima predlažu kombiniranu turneju brodom na kojoj ćete, osim u ljepotama Modre špilje i otoka Biševa, moći uživati i u ljepotama Komiže - malog ribarskog mjestašca smještenog na otoku Visu.

7. Relaksirajte se na plaži Bačvice
Na gradskoj plaži Bačvice, udaljenoj samo nekoliko minuta hoda od stare jezgre Splita, u ljetnim mjesecima je često prevelika najezda kupača, kao i lokalnih entuzijasta koji vole zaigrati popularni picigin u plićaku. Kao glavnu prednost Bačvica, Britanci naglašavaju pješčanu plažu i čisto more.

8. Jedite na otvorenom
Express portal savjetuje odlazak u restorane u blizini obale kako biste svjedočili prizoru zalaska sunca.

9. Probajte sporo kuhanu janjetinu
Od lokalnih gastronomskih specijaliteta, Britanci izdvajaju dalmatinsku pašticadu te predlažu da pronađete restorane koji poslužuju upravo taj specijalitet pripremljen na tradicionalan način.

10. Uživajte na glazbenom festivalu
Za one željne glazbenog turizma, Britanci izdvajaju ovogodišnje izdanje Ultra Europe festivala u Splitu koje će se održati u srpnju.

Piše: I.B./Express

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved