Ogulin
Kao iz bajke
13.6.2015. 5:31:09h
U Ogulinu počeo Festival bajke!
U Ogulinu je danas svečano otvoren 10. Ogulinski festival bajke u organizaciji udruge Ogulinski festival bajke i Turističke zajednice Grada Ogulina.
/ trend.com.hr

U Ogulinu je danas svečano otvoren 10. Ogulinski festival bajke u organizaciji udruge Ogulinski festival bajke i Turističke zajednice Grada Ogulina. Ovaj jubilarni festival bajke oživljava ogulinske ulice i trgove, a ove gdine u tri dana Festival nudi mnoštvo sadržaja i više od 500 izvođača. Program obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu. OGFB ugošćuje umjetnike i umjetničke organizacije raznolikih umjetničkih izraza i oblika, osnažujući lokalnu umjetničku i kulturnu produkciju, te interkulturnu suradnju.

Poseban značaj i posebno mjesto u programskoj koncepciji OGFB-a pripada pripovijedanju. Program je obogaćen i dodatnim popratnim sadržajem: ciklobajka, slastfest, edukacija, festivalska putovnica, turistički vlakić. Festival se svake godine održava u čast slavne hrvatske književnice za djecu i Ogulinke – Ivane Brlić-Mažuranić . Ukoliko se udlučite put Ogulina svakako posjetite i Ivaninu kuću bajki.

A ukoliko se odlučite otići na Festival bajke koji traje do 14. lipnja budite spremni na brojna iznenađenja, dovoljno je reći da su za vas organizatiri na čelu s umjetničkim direktorom, Mariom Kovačem kroz tri tematska dana pripremili: Dan prošlosti, Dan sadašnjosti i Dan budućnosti.

Piše: Martna Lešić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved