Kneževi Vinogradi
Eno i gastrologija
11.6.2015. 13:10:42h
Gastro fest - Kneževi vinogradi
Prvi dan festivala se održava u petak 12.06. na SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima kada će biti i službeno otvorenje kupališne sezone uz gledanje utakmice Hrvatska - Italija na velikom video zidu, uz bazen i sajam baranjskih vinara te neizostavne tamburaše, TS Sokoli.
objava za medije

Prvi dan festivala se održava u petak 12.06. na SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima kada će biti i službeno otvorenje kupališne sezone uz gledanje utakmice Hrvatska - Italija na velikom video zidu, uz bazen i sajam baranjskih vinara te neizostavne tamburaše, TS Sokoli.
Drugi dan, u subotu 13.06., program se seli u Zmajevac.
U 14h, u reformatskom surduku vas očekuje čarobni svijet umjetnosti: likovne kolonije, Mirovna grupa OAZA koja će s djecom izrađivati zmajeve, Udruga za promicanje gastroturizma Hrvatske Dekanter će slikati VINOM, Nikola Faller će izraditi monumentalnu skulpture boce i čaše za vino od slame, a surdukom će prošetati i Crvena Marta s Matijom Korvinom.
Atmosferu će zagrijavati tamburaški sastavi Sokoli, Baranjski biseri, glazbeno vokalni sastav Trilium te Džuboks bend.
U 17h, finale programa se ponovno seli, ovaj put u susjedni, katolički surduk.
Ondje posjetite sajam domaćih proizvoda te sajam ''Vina s Dunava'' u sklopu kojega će se nalaziti i neizostavni najduži stol vina. Na pozornici će se izmjenjivati navedeni bendovi, a za kraj večeri veliki koncert će održati MARIJAN BAN I DIKTATORI.
Ulaz na GatorFest je besplatan!

Zanimljivost:
Baranjski gatori su jedinstveni oblik ovakve arhitekture u Hrvatskoj. Riječ je prostorijama koje su ukopane u lesnu stijenu, bez ikakvog građevinskog materijala, što ih čini umjetnim špiljama, a nastanjivali su ih siromašni stanovnici. Za razliku od njih, vinski podrumi koji koriste ovaj način graditeljske arhitekture, koriste i prirodnu prednost lesa, kao što je termička stabilnost, jednaka temperatura ljeti i zimi što ih čini idealnima za čuvanje vina.
Osim u Zmajevcu, ove neobične nastambe se mogu vidjeti i u Suzi, Dražu i Batini.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved