Orahovica
Proljeće pred ljeto?
3.6.2015. 13:00:51h
Počelo 47. Orahovačko proljeće
Svečanom sjednicom gradskog Odbora za kulturno-turističke manifestacije, u utorak je počela 47. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće.
/ glas-slavonije.hr

Svečanom sjednicom gradskog Odbora za kulturno-turističke manifestacije, u utorak je počela 47. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće. Unatoč kriznim vremenima, ova, jedna od najjačih manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj, ponovno otvara svoja vrata najavom niza raznovrsnih sadržaja. Središnji događaji Orahovačkog proljeća tradicionalno su Cvjetni korzo u kojem će ove godine sudjelovati 1500 sudionika, od čega oko 800 djece iz osam škola, a svi će proći središnjom gradskom ulicom u nedjelju, 7. lipnja, u 16 sati.

Istoga dana sat kasnije počet će smotra folklora na koju se prijavilo 14 KUD-ova od čega dva inozemna, pa smotra nastavlja tradiciju međunarodnog karaktera. Bit će tu izložbi među kojima treba izdvojiti 14. po redu ''Nepoznata Orahovica'' Duška Rađenovića, u kojoj će ponovno biti predstavljen jedan od građanima nepoznatih dijelova grada, a otvaranje izložbe je u petak, 5. lipnja, u 19 sati. Organizator je pripremio i dvije kazališne predstave, za djecu i odrasle koje će ovaj put u stand-up komediji pod nazivom ''Na komadiću Europe'' zabavljati Željko Pervan, u dvorani bivšeg kina Papuk, četvrtak, 4. lipnja, u 19 sati.
Jedan od značajnih događaja ovogodišnjeg Orahovačkog proljeća je otvaranje, odnosno preimenovanje Ulice Ljudevita Gaja u Ulicu Pave Vukelića-Paje, prema Orahovčaninu, heroju Domovinskog rata, koju će uveličati elita Hrvatske vojske, mnoštvo umirovljenih generala HV-a, te drugi visoki državni i županijski gosti. Sportski dio manifestacije rezerviran je za Orahovačko nogometno prvenstvo, natjecanje Mjesnih odbora u malom nogometu. Za glazbeni provod na ljetnoj pozornici gradskog parka zaduženi su u petak 5. lipnja Suhopoljski tamburaši, te Mejaši, a u subotu će na istom mjestu biti održan megakoncert virovitičke rock-grupe Vatra.
U sklopu manifestacije bit će održano još niz zabavnih, kulturnih i drugih sadržaja jer manifestacija traje šest dana i svakog dana ima ponešto.

Piše: V.Grgurić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved