Poreč
Mi plešemo... lalalala
28.5.2015. 12:40:17h
7. DANCESTAR U POREČU Najavljen dolazak plesača iz Australije i Azije
Završilo je sedmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2015. U svom najvećem izdanju do sada, Poreč je okupio čak 5000 plesača iz Južne Amerike, Južne Afrike i brojnih europskih zemalja, a ni kiša ni prohladno vrijeme nisu uspjeli pokvariti ovaj vrhunski sportski, zabavni i turistički događaj koji je našu zemlju stavio na svjetsku kartu najvažnijih plesnih natjecanja.
Ed Schipul / flickr.com

Završilo je sedmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2015. U svom najvećem izdanju do sada, Poreč je okupio čak 5000 plesača iz Južne Amerike, Južne Afrike i brojnih europskih zemalja, a ni kiša ni prohladno vrijeme nisu uspjeli pokvariti ovaj vrhunski sportski, zabavni i turistički događaj koji je našu zemlju stavio na svjetsku kartu najvažnijih plesnih natjecanja.

“Jako sam zadovoljan i sretan što je sve prošlo u naboljem redu. Iza nas je puno teškog rada, ali smo ponosni i sretni na cijeli naš tim i drago mi je da je sedma sezona bila jedan korak naprijed za sve nas.  DanceStar priča raste iz godine u godinu, sve je više sadržaja, a već intenzivno radimo i pregovaramo s novim zemljama i plesačima. Možemo najaviti da nam u Hrvatsku nagodinu stižu predstavnici iz Sjeverne Amerike i Kanade, te Azije i Australije čime smo zaokružili ovu veliku plesnu, sportsku priču“ – najavio je ispred organizacije festivala Alen Petelinc.

Više od šesnaest zemalja svijeta natjecalo se u brojnim plesnim kategorijama poput baleta, nacionalnih plesova, stepa, akrobatskog plesa, jazza, lyricala, MTV commerciala, Contemporary modern, mjuzikl i urbanim stilovima, te u zahtjevnim produkcijskim brojevima, a plesači su bili podijeljeni na četiri dobne skupine i kategorije. Natjecanje se odvijalo u dvije lige, onu jaču A ligu te B ligu koja je svim ostalim plesačima dala priliku da osjete žar borbe i čari natjecanja.

DanceStar Night 2015. ponovo je opravdao sva očekivanja. Vrhunska produkcija, najbolje plesne koreografije i nevjerojatna atmosfeta u sportskoj dvorani Žatika obilježili su treći dan festivala. Adrian Popa iz Rumunjske pobjedio je svojom zanimljivom izvedbom naziva Kid Experiment, a da ga čeka sjajna plesna budućnost potvrdila je i sutkinja Almira Osmanović koja će, uz stručni DanceStar tim, brinuti o nastavku njegove karijere.

Stručni sudački tim i ove je godine okupio vrsne plesne stručnjake koji su, osim suđenja, održavali i dnevne radionice i seminare, dijelili svoja iskustva i znanja s brojnim mladim talentiranim plesačima. Santu Mamona, Zoltan Katona, Milko Šparemblek, Marko Penzic, Igor Barberić, Leonard Jakovina, Elvic Hodžić, Željko Božić, EZ Twins, Helen Starr, Dollie Henry, Alejandro Europe, Christopher Jammin i Sponky Love samo su neka od svjetski poznatih imena koja su se pridružila porečkom plesnom spektaklu.

Osim većeg broja zemalja koje su se priključile plesnoj olimpijadi, a time i većeg broja natjecatelja, festival je rastao i sadržajno pa se tako klasičnim plesnim stilovima pridružila i europska urbana scena koja se okupljala u diskoteci Byblos. Urban Chapter u svom premijernom izdanju predstavio je atraktivne Allstyle i Breakdance borbe i radionice koje su iznjedrile nove regionalne plesne talente ali i pokazale kako hip hop kultura ima značajno mjesto u Hrvatskoj i kako su događanja poput ovih iznimno važna za razvoj i promociju urbane scene. Zelena laguna dobila novo ruho zahvaljujući rukama sjajnih grafiti umjetnika koji su marljivo oslikavali zidove ispred sportske dvorane Intersport, a zanimljivo natjecanje u plesnoj fotografiji okupilo je brojne zainteresirane ljubitelje umjetničke fotografije.

“S obzirom da nam je ovo bio pilot projek, cijeli event je prošao zadovoljavajuće. Dobili smo vrlo vrijedan feedback od publike koja prati urbanu scenu i pogodili smo očiglednu potrebu i upotpunili smo glavni događaj kroz komunikaciju battleovima, seminarima i ostalim dodatnim sadržajima čime smo zaokružili i upotpunili DanceStar priču. Natjecanje fotografa predtsavilo je pet kanidata, a imamo dvostrukog pobjednika Filipa Čargonju koji je ssvojio prvo mjesto fotografijom pripreme plesačica, te treće fotografijom plesne probe “ – izjavio je Elvis Hodžić, kreativni direktor Urban Chaptera.

Još jedan novitet sedmog izdanja festivala DanceStar je ponosni partner Rexona, čiji su proizvodi Rexona Invisible Black+White natjecateljima pružali cjelodnevnu zaštitu i potporu tokom priprema i samih nastupa. Rexona Invisible Black & White pruža zaštitu od znojenja do 48 sati, te pomaže da bijelo ostane bijelo a crno crno – idealan spoj s mladim plesačima  koji su vrijeme provodili na teškim treninzima i natjecanjima. 

“Izuzetna nam je čast biti partner velikog svjetskog plesnog spektakla kao što je Dance Star festival. U suštini Rexona branda je pokret, i upravo zato volimo se uključiti u projekte koji su dinamični i aktivni, baš kao i Dance star festival. Biti dio ove vesele i rasplesane ekipe za nas je nešto posebno i planiramo suradnju nastaviti i idućih godina.“, javili su iz Poreča.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved