Karlovac
Karlovac i okolica
26.5.2015. 13:04:32h
Četiri rijeke za vaš savršeni vikend odmor
Kada jedan grad nosi epitete "grada na četiri rijeke" i "grada zelenila", kao što ih s ponosom nosi Karlovac, jasno je kako svojim gostima nudi velike mogućnosti za ugodan predah od svakodnevice pod stoljetnim krošnjama gradskih promenada, šetališta i parkova, ili prigodu za osvježenje u Korani, Mrežnici, Dobri ili Kupi.
Marcus Grbac / flickr.com

Kada jedan grad nosi epitete "grada na četiri rijeke" i "grada zelenila", kao što ih s ponosom nosi Karlovac, jasno je kako svojim gostima nudi velike mogućnosti za ugodan predah od svakodnevice pod stoljetnim krošnjama gradskih promenada, šetališta i parkova, ili prigodu za osvježenje u Korani, Mrežnici, Dobri ili Kupi.

Karlovac i okolica sve su češće odredište onih koji žele aktivni odmor, i to za sve generacije i razine uzbuđenja! U gradu rijeka, svakako, u prvom planu su rafting i kanuing. Kanjoni i brzaci rijeka u neposrednoj okolici grada nude mnogo prilika za riječna uzbuđenja pa Karlovac sve više postaje jedna od glavnih destinacija za spomenute uzbudljive sportove, pri čemu svaka od karlovačkih rijeka ima svoj poseban šarm. Želite li pravu vodenu avanturu? Zaljubljenik ste u aktivni odmor? Onda posjet karlovačkim rijekama i uživanje u ljepoti smaragdnozelenih rijeka ne smijete propustiti.

Ako se ipak radije držite kopna, idealno rješenje za vas mogao bi biti biciklistički vikend u Karlovcu.

Posebna turistička ponuda uključuje dva noćenja s večerom, piće dobrodošlice, ali i ukusne voćne shakeove nakon vožnje kroz prekrasnu prirodu, uz obale rijeka, zvuk vode i cvrkut ptica. Na raspolaganju je više staza, a nakon vožnje koja će vam okrijepiti duh, čeka vas i wellness centar za okrjepu tijela.

I ljubitelji šetnje u Karlovcu će doći na svoje. Poučna staza Kozjača vodi kroz šumu koja se nalazi

na samom rubu grada i duga je 4,5 kilometra u dužoj, a 2,3 kilometra u kraćoj varijanti. Popularna destinacija za ljubitelje planinarenja je Planinarski dom "Zvonimir Plevnik“. Ukoliko ste poklonik nordijskog hodanja, u Karlovcu i okolici ćete naići na staze prikladne za ovaj oblik rekreacije, sve što trebate učiniti je uzeti štapove u ruke i istražiti zeleni karlovački kraj!

Nemojte propustiti vožnju biciklom ili pak šetnju prema romantičnom Starom gradu Dubovcu. Idealan je to način za upoznavanje grada na četiri rijeke, uživanje na svježem zraku, a za one u dobroj kondiciji preporučujemo vožnju biciklom sve do starih gradova Novigrad, Ribnik i Ozalj.

Uz aktivni odmor u prirodi svakako je neizostavna okrepa u nekom od brojnih karlovačkih restorana. Isprobajte proljetna vitaminima bogata jela od lokalnih svježih namirnica ili se počastite specijalitetima od slatkovodne ribe iz bistrih rijeka i sladite uz tradicionalne slastice. Za slatku okrepu preporučujemo karlovačke povijesne torte koje nose imena povijesnih cesta ovog kraja: Karolinu, Jozefinu i Lujzijanu, ili pak raskošnu i okusima bogatu tortu Katarina Zrinski.

Vidimo se u Karlovcu!

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved