Sinj
Gospa, Alka i spiza
26.5.2015. 8:21:32h
I Amerikanci će doći na jubilarnu 300. Alku
Grad Sinj i Sinjska alka otprije nekoliko dana našli su se na turističkoj karti Chicaga i New Yorka. Amerikancima ih je predstavila Jelena Bilić, direktorica TZ-a grada Sinja, uz pomoć Hrvata koji žive i rade u SAD-u.
PJL / wikipedia.org
<p> Grad Sinj i Sinjska alka otprije nekoliko dana na&scaron;li su se na turističkoj karti Chicaga i New Yorka. Amerikancima ih je predstavila Jelena Bilić, direktorica TZ-a grada Sinja, uz pomoć Hrvata koji žive i rade u SAD-u.</p> <p> &ndash; Održala sam cijeli niz prezentacija u Chicagu i New Yorku, imala sam &scaron;tand na kojemu sam o Hrvatskoj i posebno Sinju i Sinjskoj alci, koja ove godine slavi 300. jubilej, govorila znatiželjnim Amerikancima, a veliko zanimanje za Alku pokazali su predstavnici američkih turističkih agencija koje u ponudi imaju Hrvatsku kao i novinari koji pi&scaron;u o turizmu &ndash; kazuje na povratku iz SAD-a Jelena Bilić, jo&scaron; prepuna dojmova.</p> <p> Priliku da Sinj i Alku predstavi u Americi, direktorica Bilić dobila je zauzimanjem Gordane Čačinović i Marine Pavletić, Sinjanki u SAD-u. Uz njih, u Americi je imala potporu svih Hrvata s kojima se susretala, ali i prijatelja Hrvatske.</p> <p> &ndash; Prvu prezentaciju održala sam u generalnom konzulatu RH u Chicagu gdje je domaćin bila generalna konzulica dr. Jelena Grčić Polić. Potom na tradicionalnim hrvatsko-američkim danima gdje je predstavnike obiju država pozdravio hrvatski veleposlanik u SAD-u Jo&scaron;ko Paro. Zahvaljujući fra Jozi Grbe&scaron;i, na&scaron; grad i Alka u toj su prigodi dobili posebni izložbeni prostor. Na Columbia Collegeu izložbu fotografija o Sinju i Sinjskoj alci, koja će studentima i &scaron;iroj javnosti ostati dostupna do jeseni, otvorio je prorektor dr. Stanly Wearden.</p> <p> Slijedilo je predstavljanje na priredbi obilježavanja 25. obljetnice udruge biv&scaron;ih polaznika i prijatelja hrvatskih sveučili&scaron;ta. Na predstavljanju u New Yorku među gostima su bili Vladimir Drobnjak, na&scaron; veleposlanik pri stalnoj misiji u UN-u, te Min Jeong Kim, direktorica UNESCO-ova ureda u New Yorku, koju je odu&scaron;evila priča o Alci koja je već pet godina pod zastitom UNESCO, a odu&scaron;evila ju je i hrvatska &ldquo;spiza&rdquo; kao &scaron;to su pr&scaron;ut, masline, rogači, suhe smokve, domaća rakija, vino, salata od hobotnice, suhi kolači &ndash; u dahu će Jelena Bilić.</p> <p> Pi&scaron;e: Toni Pa&scaron;tar<br /> <a href="http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/286749/Default.aspx" target="_blank">Link na originalni članak</a></p>
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved