Radošić
Običaji
24.5.2015. 6:37:29h
Seoska olimpijada i borba bikova
22. Seoska olimpijada starih športova i borba bikova u Radošiću 31. svibnja 2015.
V. H. D. / flickr.com

Ove godine održava se 22. Seoska olimpijada starih športova i borba bikova na terenima Bik Commerca d.o.o. u stoljetnoj šumi hrasta medunca (zaštićenom spomeniku prirode) u Radošiću u nedjelju 31. svibnja. Na programu su stare športske discipline, a natjecanja počinju u 9,00 sati i završavaju atraktivnom revijom bikova (bikijada).

Prijave za natjecanje u pojedinim disciplinama primaju se na niže navedene kontakt telefone i neposredno prije samog početka natjecanja kod centralne bine.
Discipline u kojima će se natjecati su skok u dalj s mjesta, bacanje kamena s ramena, potezanje klipa, jačanje, borba na gredi, potezanje konopa za žene, potezanje konopa za muškarce, obaranje ruke za žene, obaranje ruke za muškarce, borba bikova - bikijada.
Dodatna ponuda uključuje bogat kulturno-zabavni program, bogatu lutriju, široku gastronomsku ponudu, zabavni program za djecu, izložbeno-prodajni sajam. I ove godine očekuje se preko 15.000 posjetitelja. Natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko etno sela Škopljanci - Radošić, zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu. Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj Seoskoj olimpijadi, očekujemo izrazito veliki broj natjecatelja u svim disciplinama iz cijele Hrvatske i inozemstva. Natjecatelje ovogodišnje manifestacije očekuju bogate nagrade.
Zbog izrazito loše gospodarskog stanja u cijeloj državi, organizatori su odlučili da će ove godine ulaz na manifestaciju biti besplatan. Samim time odrekli su se profita kao organizatori da bi održali tradiciju i oživjeli ovaj napušteni i zaboravljeni kraj.

Piše: Ivana Nađ
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved