Zagreb
Pravo doba
23.5.2015. 10:41:19h
Milan Bandić na Velesajmu otvorio prvi sajam za starije osobe
U petak je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvoren sajam Pravo doba, sajam za starije i sve ostale, a otvorio ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ujedno i pokrovitelj sajma. Prvi je to sajam takve vrste, koji traje od 21. do 23. svibnja. Sajam je otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz slobodan.
desbyrnephotos / flickr.com

U petak je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvoren sajam Pravo doba, sajam za starije i sve ostale, a otvorio ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ujedno i pokrovitelj sajma. Prvi je to sajam takve vrste, koji traje od 21. do 23. svibnja. Sajam je otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz slobodan.
-+-ogas-+-
"Napišite da nije stariji nego najmudriji! Hvala lijepo na ovoj hvale vrijednoj akciji, hvala svima koji su osmislili ovaj projekt. Ovo je prvi sajam ovakve prirode u Hrvatskoj. Sve nazočne firme i asocijacije će kroz ova tri dana interakcijom sa posjetiteljima naći nove korisnike, a sve u duhu ljubavi i prijateljstva", poručio je gradonačelnik.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković izjavila je kako i ovom priredbom Velesajam želi jačati svoju poziciju nacionalnog sajamskog trendmakerom i komunikatora relevantnih društvenih tema. "Treća dob, starija dob, umirovljenička dob – tema je od hrvatskog i europskog značaja. Živi se duže, radi se duže. Postavljanjem ove teme na kalendar sajmovanja Zagrebačkog velesajma želimo pridonijeti i da se živi bolje. Želimo progovoriti iz pozicije zdravog, njegovanog, aktivnog i zabavnog starenja. Želimo spojiti ljude, institucije i industriju koji interakcijom traže odgovore i daju rješenja na pitanja i dileme zrele dobi", istaknula je uz želju da ovo postane tradicionalno godišnje okupljanje ljudi starije dobi i svih ostalih dobnih skupina kojima treće doba predstavlja pravo doba i priliku za nastavak života punim plućima.

Uz bogat i informativan stručni program, koji je organiziran u suradnji s Gradom Zagrebom - Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zakladom Zajednički put, sve posjetitelje očekuje niz zanimljivosti.

Na sajmu Pravo doba posjetitelje očekuju:

Mini besplatni sistematski pregled: mjerenje krvnog tlaka, razine šećera u krvi, kontrolu vida, otiska stopala, procjenu funkcionalnosti venskog sustava, spirometriju, oksimetriju te servis slušnog

Besplatni kozmetički tretmani (korekcija obrva, manikura) kao i savjeti oko njege kože

Besplatne radionice; sva tri dana trajanja sajma Udruga INART organizira radionice na kojima se možete pobliže upoznati s tehnikama shabby chic  i filcanja te izrade nakita

U subotu, 23. svibnja pod motom 'Ma tko "šiša" penziće? Mi, i to besplatno!' frizeri iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba poklonit će našim dragim umirovljenicima besplatno friziranje.

Na Trgu kreativnih vještina u petak, 22. svibnja članovi Domova umirovljenika grada Zagreba na radionicama će pokazivati što sve znaju i zainteresirane posjetitelje naučiti različitim vještinama: kako izraditi sapune, čestitke, cvjetove od salveta, slikanje vinom, izrada predmeta od gline.

Sindikat umirovljenika Hrvatske izložit će svoje likovne, veziljske i literarne radove nastale u njihovim radionicama. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved