Bol
Karnevali
11.5.2015. 6:13:22h
Bol domaćin 35. Konvencije Federacije europskih karnevalskih gradova
Od 9.-17. svibnja Bol je domaćin jubilarne 35. konvencije Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC).
pululante / flickr.com

IZVRSTAN UVOD U SEZONU!
Na jednom od najljepših hrvatskih otoka i najatraktivnijih hrvatskih destinacija, u Bolu na Braču, svibanj je započeo radno i uzbudljivo, obećavajući kroz brojne kreativne programe i događanja još jednu izvrsnu sezonu za Bol i Brač. Od 9.-17. svibnja Bol je domaćin jubilarne  35. konvencije Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC).

Tako je odlučeno na prethodno održanoj Generalnoj skupštini FECC-a, gdje je  jednoglasnom odlukom. Ovo je iznimna čast za brački biser turizma budući da svaka konvencija FECC-a privlači pažnju visokih državnih i lokalnih funkcionara iz zemalja učesnica pa će to biti odlična prilika za promociju Bola, otoka Brača, srednjojadranskih otoka, Splita i Hrvatske.

U BOL STIŽU PREDSTAVNICI IZ 30 ZEMALJA EUROPE
Očekuje se dolazak 170 gostiju – članova i sudionika iz 30 zemalja Europe i svijeta što će biti pravi uvod u početak turističke sezone. Općina Bol, Centar za kulturu Bol i Turistička zajednica općine Bol uložili su posljednjih godina veliki trud u suradnju i sudjelovanje u ovoj međunarodnoj inicijativi. Članom federacije Općina Bol postala je 2012.godine.

Federacija europskih karnevalskih gradova (FECC)
Federacija europskih karnevalskih gradova je neprofitna Međunarodna karnevalska udruga osnovana 1980. godine u Patrasu u Grčkoj. Članovi su gradovi, organizacije, udruge i pojedinci sudionici u organizaciji karnevala, maskenbala, karnevalskih parada ili pučkih tradicijskih svečanosti koji predstavljaju autentičan kulturni identitet kraja iz kojeg potječu.

CILJ PROJEKTA POVEZIVANJE KARNEVALSKIH GRADOVA I OČUVANJE POKLADNIH OBIČAJA
Glavni ciljevi FECC su povezati karnevalske gradove u razmjeni ideja i stavova vezanih uz karnevale kako one tradicijske tako one nove turističke. Udruga prikuplja i čuva znanje o pokladnim običajima i tradicijama diljem svijeta. Ona promiče karnevalska događanja i izložbe nikad ne gubeći iz vida odgovarajući nacionalni identitet.

MLADI, KULTURA I KARNEVAL
FECC također potiče sudjelovanje mladih u karnevalskim aktivnostima i potiče programe kulturne razmjene među zemljama članicama. Jer KARNEVAL nije samo kulturni fenomen, to je također globalna turistička i ina industrija. FECC surađuje s karnevalskim gradovima i općinama kao i turističkim zajednicama u Europi, ali i Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Africi, a u posljednje vrijeme se uključuje i Azija.

IZVRSNA PROMOCIJA ZA BOL, OTOK BRAČ I HRVATSKU
FECC konvencija traje jedan tjedan i prigoda je za susret predstavnika svjetskih karnevala na kojoj će  se u okviru okruglih stolova, radionica, seminara i na Generalnoj skupštini razmijeniti iskustva i dogovarati gostovanja i razmjene karnevalskih grupa. Tijekom tih godišnjih sastanaka članovi imaju međunarodni forum koji im omogućuje promociju svojih karnevala i svojih gradova. Isto tako članovi imaju priliku  zadovoljiti znatiželju o zemlji domaćinu. Zato se domaćini trude pokazati svoje najljepše kulturne, najfascinantnije prirodne i najluksuznije turističke destinacije.

Više informacija potražite na adresi Turističke zajednice grada Bola i posjetite Bol na Facebook stranici!

ODRŽANE KONVENCIJE:
Patras (Grčka)
Syros (Grčka)
Kefalonija / Zakyntos (Grčka)
Samos (Grčka)
Kos / Patmos (Grčka)
Kalymnos / Leros (Grčka)
Malta
Rep. Trinidad & Tobago i Barbados
Santa.Cruz de Tenerife (Španjolska)
Patras (Grčka)
Rosas (Španjolska)
Aalborg (Danska)
Curacao (Nizozemski Antili)
Norrkoping (Švedska)
Malta
Maribor / Ptuj (Slovenija)
Aruba (Karibi)
Strumica (Makedonija)
Dubrovnik (Hrvatska)
Santa Cruz de Tenerife (Španjolska)
Saint Petersburg / Pskov (Rusija)
Kraków (Poljska)
Ovar (Portugal)
Pernik (Bugarska)
Nadur, Gozo (Malta)
Novi Vinodolski / Rijeka, Senj, Opatija (Hrvatska)
Sousse (Tunis)
Ploermel (Francuska)
Kotor/ Budva, Tuzi (Crna Gora)
Patras (Grčka)
Vrnjačka Banja (Srbija)
Prilep/Kruševo  (Makedonija)
Yambol /Sliven, Primorsko (Bugarska)
Limassol (Cipar) – 118 sudionika

Naredni domaćini Konvencija FECC-a:
Bol – Otok Brač (Hrvatska)
Cotbus (Njemačka)
Valencija (Malta)
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved