Ika
Obnova
10.5.2015. 8:02:59h
Ikarska Villa Schubert u novo ruho uz staro ime
Hotel Villa Schubert sada ima 18 kompletno renoviranih i moderniziranih soba, rekonstruiran je hotelski interijer, a posebna se pažnja pridala i obnovi našeg restorana Bellevue - kaže Josip Brkić senior
/ hotel-schubert.eu

Preuređena Villa Ika, inače poznata i kao prvi privatizirani obiteljski hotel na Kvarneru od osamostaljenja Hrvatske, u vlasništvu obitelji Brkić, promijenila je ime u Hotel Villa Schubert, čime se ovom hotelu uz samo more i plažu željelo vratiti izvorno ime, ugođaj prošlosti i začiniti ga austro-ugarskim štihom.

Radi se o skladnoj građevini koja je u originalu nastala krajem 19. stoljeća i zvala se Villa Schubert, a zadnjih je pedesetak godina poslovala pod imenom hotel Ika. Objekt je u vlasništvu Josipa Brkića i njegove obitelji te su tako očevim hotelijersko-turističko-ugostiteljskim stazama krenuli i sinovi Hrvoje i Josip sa svojim obiteljima.

Dani otvorenih vrata
    Tijekom preuređenja Hotela - Ville Schubert radilo se s domaćim firmama i domaćim proizvođačima, a prešlo se i na novi koncept poslovanja prilagođen aktualnom trenutku.
  – Ostajemo na tri zvjezdice, ali je uređenje na višoj razini, za barem četiri zvjezdice i potrudit ćemo se u postojećoj kategorizaciji nuditi više i kvalitetnije po prihvatljivoj cijeni. Kako bi se gosti iz ove regije i šire što bolje upoznali s našom ponudom, sve do 1. srpnja kod nas traju Dani otvorenih vrata. Svi koji to žele mogu doći kod nas, podići trajne klupske iskaznice i dobiti 15 posto trajnog popusta na sve usluge u restoranu - kažu braća Hrvoje i Josip Brkić u čijem će objektu »na svoje« doći i ljubitelji vrhunskih pizza, ali i zaljubljenici u škampe i plodove mora.

  – Radovi su bili opsežni i temeljiti, a utrošeno je oko 3 milijuna kuna. Hotel Villa Schubert sada ima 18 kompletno renoviranih i moderniziranih soba, obnovljen je cijeli hotelski interijer, a posebna se pažnja pridala i obnovi našeg restorana Bellevue. Restoran raspolaže sa 65 unutarnjih mjesta te ih ima još 140 na terasi.

Osim stranih i domaćih turista, želja nam je da se uz novu koncepciju restorana što više približimo i domicilnom stanovništvu i to uz pristupačne cijene i kvalitetu - poručio je Josip Brkić.

  Ikarski hotel zapošljava između 15 i 25 ljudi, ovisno o sezoni, a u novom ruhu je osvanuo za Uskrs ove godine. Sada spremno dočekuje proljetne turiste i sve one koji će dio ljeta provesti na Opatijskoj rivijeri.

  Sinovi Hrvoje i Josip vrlo su zadovoljni rezultatima preuređenja te vjeruju da će uloženo prepoznati i krajnji korisnici.

  – Uz ovo uređenje podigli smo nivo kvalitete i usluge, a težište smo stavili na udobnost, ljepotu interijera i eksterijera, prihvatljive cijene, ljubaznost osoblja te izvornu gastronomsku ponudu baziranu na mediteranskoj kuhinji i autohtonim namirnicama.

Sve to prate bogata gastronomska događanja poput Dana šparoga, Dana vrganja, Dana tartufa, ili Dana lovranskih maruna te regionalnih kuhinja. Prekrasna lokacija objekta i terasa restorana smješteni su uz samo more te navedene karakteristike daju poseban šarm našem objektu tako da gosti kod nas mogu uživati svim svojim osjetilima - kažu braća Brkić, naglašavajući da se u ovaj posao uključila cijela obitelj te kako smatraju da su uspjeli »napraviti lijepu stvar i pozitivnu priču«.

Piše: Aleksandra Kućel-Ilić 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved