Putovanja
3.5.2015. 7:36:46h
Iz Like na Crno more po nova znanja!
Novi projekt Pećinskog parka Grabovača još jedan korak u razvoju volonterskog turizma!
objava za medije

Dvoje mladih studenata iz Like, Mario Paral i Iva Murgić uskoro će otputovati na Crno more u Bugarskoj po nova znanja kakva će steći samo 30 osoba u Europi. Naime, Pećinski park Grabovača na zanimljivi natječaj bugarske Nacionalne agencije za mobilnost mladih i programe EU prijavio je dvoje svojih mladih suradnika. Studenti koji u sezoni rade u parku dobili su tako veliku priliku za dodatnu edukaciju i stjecanje certifikata koji će za park imati veliku korist.

Nakon petodnevnog treninga Mario i Iva će biti ovlašteni za mentorstvo volonterima koji će u srpnju boraviti u parku u sklopu projekta "Karst4U: Discover undiscovered".
„U Bugarskoj očekujemo aktivno sudjelovati u predavanjima i radionicama, naučiti nešto više o samom volonterizmu i kako poboljšati mentorstvo, upoznati se s načinom života i kulturom domaćina i ostalih sudionika treninga te dobro predstaviti Pećinski park Grabovaču i Hrvatsku.“, kažu uzbuđeni studenti.
Titulom mentora naučiti će i da moraju biti dostupni u svakom trenutku ukoliko volonteri imaju pitanja, problema ili želja te kako je najvažnije od svega razviti s njima prijateljski odnos kako bi se osjećali ugodno u nepoznatom kraju.
„Kako smo poprilično "ugazili" u te volonterske vode, a sasvim sigurni da je to izvrsna prilika za razvoj volonterskog tuirzma, ovo nismo željeli propustiti. Moram priznati da smo jako ponosni što su oba naša suradnika prošla na natječaju, s obzirom da iz cijele Europe može prisustvovati tek 30 osoba na tom treningu.“ – istaknula je Katarina Milković, direktorica Pećinskog parka Grabovača.
Troškove prijevoza i smještaja u cijelosti financira Agencija za mobilnost i programe EU dok troškove kotizacije za trening snosi JU "Pećinski park Grabovača".

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved