Aktivni odmor
2.5.2015. 6:38:15h
Molat postaje otok avanturističkog turizma
Otok Molat trebao je biti baza zadarskog sveučilišta za projekt Arhipelogos.
Filippo Giunchedi / flickr.com

Otok Molat trebao je biti baza zadarskog sveučilišta za projekt Arhipelogos. Taj „gradski" otok, na sreću, postao je mjesto gdje se znanstveno prate dupini, a od ovog ljeta bit će središte avanturističkog turizma zdarskog arhipelaga.

Agencija Malik Adventures iz Zagreba čiji voditelj Marko Mrše potječe s otoka Molata, osmislio je cijeli program koji će na taj otok dovesti goste - avanturiste, ali i sve one koji će se pronaći u aktivnom odmoru s prirodom.
Uz otok Kornat, Molat je postao jedna od dvije kajakaške baze za program Sea kayaking.
Sea kayaking kao aktivnost je puno bliže hodanju nego trčanju i po tome je idealna za početnike ili osobe koje se inače ne bave aktivno sportom. Naša baza je idealna i za one koji su aktivni jer postoji veliki broj tura koje možemo raditi i dnevni raspon kajakarenja može biti od pet do 40 kilometara, napominju iz agencije.
Vožnja kajaka nije samo jačanje mišića već i turistički razgled i upoznavanje
znamenitosti na kajakaškim turama, kao što je Michelle nasukani brod, rimski kamenolom kod otoka Ista, pješčane plaže na južnoj strani otoka Molata.
U slučaju vjetra i valova u molatskoj bazi mogu se raditi izleti jer Molat ima dvije strane otoka od kojih je jedna uvijek zaštićena od vjetra i valova.
Sea kayaking je već počeo u četvrtom mjesecu.

U suradnji s udrugom Val Malik Adventures sudjeluje u projektu identificiranja dupina oko otoka Molata i to photo ID metodologijom. Dok udruga Val ta istraživanja radi svojim brodovima, mi njihovu bazu fotografija dupina upotpunjujemo fotografijama dupina s našim posebno dizajniranim turama koja obilaze mjesta gdje se dupini najčešće kreću. Dio prihoda od naših kajakaških tura prosljeđujemo udruzi kako bi mogla kupiti dodatnu opremu za istraživanje dupina, pojasnio je Mrše, najavljujući kako je upoznavanje svije dupina moguće od 1. lipnja do 1. rujna.

Agencija na Molatu nudi Bicikliranje, jer otok ima 16 kilometara dugu cestu koja vijuga po vrhu otoka i daje izvrsni pogled na okolni arhipelag. Postoji mogućnost skretanja do skrivenih plaža i uvala, što rutu može produžiti i do 25 kilometara.

Na Molatu će biti moguće i penjenje po stijenama "Rock climbing". - Ovaj tjedan postavljamo alpinističke smjerove na jednu od stijena na otoku Molatu. Očekujemo 5-10 smjerova raznih težina, visokih do 8 metara, idealnih za početnike koji će se tako upoznati s penjanjem, najavio je Mrše penjačke izleti s kojima će se početi 1. lipnja

Piše: R.I.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved