Trogir
Manifestacija
28.4.2015. 14:04:05h
Trogir se vraća u Srednji vijek
Trogir se ponovo vraća u srednji vijek: u gradu-spomeniku od 29. travnja do 2. svibnja održat će se četvrti po redu sredjnovjekovni sajam, u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira.
A_Peach / flickr.com

Trogir se ponovo vraća u srednji vijek: u gradu-spomeniku od 29. travnja do 2. svibnja održat će se četvrti po redu sredjnovjekovni sajam, u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira.

Riječ je o manifestaciji koja će među zidine grada vratiti srednjovjekovne zanate, jela i pića, glazbu i ples, lakrdijaštvo i zabavu.

- Koncepcija ovog sajma ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira, koji je bio i ostao vječna inspiracija mnogim generacijama. Vraćamo se 600 godina unatrag - u vrijeme kada je ovaj grad, biser pod zaštitom UNESCO-a, bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba na ovom području. Ova sajamska manifestacija zamišljena je kao rekonstrukcija srednjovjekovne trgovine i obrtništva, običaja i vjerovanja - otkrili su nam organizatori.

Brojne povijesne udruge iz cijele Hrvatske, umjetnici, obrtnici i izvođači ponovo su iskazali interes za sudjelovanje na ovoj manifestaciji. Mnogobrojnim štandovima srednjovjekovnih zanata i autohtonih proizvoda, kostimiranim likovima, bogatom trpezom tradicionalnih jela i pića, uličnim zabavljačima, koncertima srednjovjekovne glazbe i plesa, radionicama umjetničkog stvaralaštva, viteškim igrama i povijesnim predstavama, posjetiteljima će se nastojati približiti jedno razdoblje ljudske povijesti koje će u njima, a pogotovo onim najmlađima, zasigurno probuditi maštu i barem nakratko ih vratiti u daleku prošlost.

Bogata povijest, legende i predivno očuvana gradska jezgra, zasigurno će još više pridonijeti cjelokupnom ugođaju sajma stoga u navedenom periodu ne propustite posjet Trogiru.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved