Plaže
15.4.2015. 8:45:10h
Gradovi s najboljim plažama svijeta
Kako su neki samo sretni! Ne samo da žive u gradovima koji imaju bogatu povijest i velike mogućnosti, već se ti gradovi nalaze i na moru! Između nekolicine velikih svjetskih gradova, probrali smo pet s najljepšim plažama. Jedva čekamo zvanično otvorenje sezone!
Saadick Dhansay / flickr.com

Perth, Australija
Iako je prva stvar koja padne na pamet kad govorimo o australskim gradskim plažama, zasigurno kultni sydneyjski Bondi, i drugi veliki australski gradovi imaju predivne plaže. Jedan od njih je Perth, grad koji se nalazi na indisjkom oceanu. On nudi sjajne plaže za rekreaciju i uživanje, a također i takozvani „vodeni ZOO“ gdje se možete družiti s morskim lavovima i dupinima.

Zašto ići tamo
Posjetitelji u Perthu mogu uživati cijele godine s obzirom da su ljeta topla a zime blage. Uz to, grad nudi more muzeja, parkova i zanimljivu i obilaska vrijednu arhitekturu. Jeste li ikad zamišljali pivovaru u marini na obali mora? Ima i to...

Cape Town, Južnoafrička Republika
Jedan od najvažnijih gradova u zemlji mješavina je predivne prirode i urbanog prostora. U njemu se nalazi mnogo pješčanih plaža s kristalno čistim morem, koje su idealne za sunčanje, plivanje i romantičan večernji piknik. Također, postoje plaže s visokim valovima idealne za surfere, a ako tražite jednu takvu, zaputite se na plažu Noorhoek.
Zašto ići tamo
Grad je sam po sebi jedna od najboljih destinacija u Africi. Prekrasan je pogled na planinu Table s plaže, ali i obrnuto.

Hong Kong, Kina
Možda zvuči nevjerojatno, ali jedan od najnapučenijih gradova svijeta obiluje predivnim plažama na kojima možete gotovo sve. Kupanje, sunčanje, surfanje, igranje odbojke, pa čak i promatranje kornjača, stvari su koje nude hongkoške plaže. Također, u blizini se nalaze prekrasni turistički resorti, pa ako imate viška novaca...
Zašto ići tamo
Široka lepeza pješčanih plaža i čistog mora zadovoljit će i one najzahtjevnije. A kad ste već tamo, dobro ćete se provesti i u samom Hong Kongu

Rio de Janeiro, Brazil
Kakav bi to popis bio bez grada koji ima najpoznatiju plažu na svijetu, legendarnu Copacabanu. Odbojka, nogomet, zabava i kupanje u oceanu samo su djelić onog što ona nudi. A naravno, ne treba zanemariti da ćete se i u samom Riju jako dobro provesti.
Zašto ići tamo
Zato što ste se došli opustiti i zabaviti. Mnoštvo barova, restorana i klubova neće vas ostaviti ravnodušnim.

Los Angeles, SAD
Zapadna obala SAD – a i jedan od najopuštenijih gradova na svijetu – L. A. Mnogo umjetnosti, mogućnosti za nebrojene aktivnosti, ljeta koja vječno traju, sve to nudi Grad anđela. Naravno, tu je i ono što nas najviše zanima, plaže; El Matador za romantičnu šetnju, Surfrider za surfanje, Santa Monica za apsolutno sve...
Zašto ići tamo
Grad ima toliko sjajnih plaža, da ćete bez problema naći onu savršenu. Uz sve to, cijele godine je klima fantastična.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved