Kao u filmu
5.4.2015. 6:19:36h
Filmski hoteli u kojima zaista možete odsjesti!
Jeste li se ikad poželjeli naći u sobi svog omiljenog filmskog lika? E pa sad napokon imate priliku! Vodimo vas kroz hotele gdje su snimani mnogi filmski klasici!
Stefan Krasowski / flickr.com

Hotel: Sidi Driss
Lokacija: Matmata, Tunis
Film: Ratovi zvijezda (Star Wars)
Svi zaljubljenici u uspješni serijal Georgea Lucasa sa zadovoljstvom će razmisliti o noćenju i odmoru u ovom hotelu. Dio hotela je još uređen u stilu filma, a iako u njemu nije dozvoljeno spavati, možete primjerice večerati. Hotel je popularan diljem svijeta, što nije ništa čudno uzevši u obzir popularnost Ratova zvijezda… Navodno je ovih dana pao u ruke pobunjenicima, ali nadamo se da će se sve brzo i bezbolno riješiti...

Hotel: Sandton
Lokacija: Amsterdam, Nizozemska
Film: Krive su zvijezde (Faul tin Our Stars)
Film zbog kojeg je većina posjetitelja kina izlazila iz dvorane bacajući maramice, dijelom je sniman i u ovom amsterdamskom hotelu. Hotel je lijep, popularan i na dobroj lokaciji, a zadovoljstvo noćenja, jedan će par platiti oko 1000 kuna.

Hotel: Fontaineblaeu
Lokacija: Miami, SAD
Film: Goldfinger (James Bond)
Konačno, dolazimo i do hotela za sve muškarčine, onog u kome je odsjeo Sean Connery kao tajni agent 007. Ovaj hotel spada u luksuznije i jako dobro opremljene, tako da ćete noćenje za dvoje platiti od 400 dolara naviše.

Hotel: Homestead Resort
Lokacija: MIdway, Utah
Film: 127 sati (127 Hours)
Rijetko tko je ovaj film zapamtio po hotelu, a prije po borbi glavnog glumca Jamesa Franca sa stijenom koja mu je zarobila ruku. Bilo kako bilo, dio filma snimljen je i u ovom hotelu koji se nalazi u zemlji s najvećom mormonskom zajednicom u SAD–u.

Hotel: Degli Orafi
Lokacija: Firenca, Italija
Film: Soba s pogledom (A Room with a View)
Eh, bella Italia! Zemlja u kojoj je sve lijepo, i grad koji je jedno od središta europske kulture iznajmili su hotel za potrebe snimanja ovog filma. Hotel je u samom centru tako da začas skoknete do galerije Uffizzi ili Ponte Vecchio. Jedini je problem visoka cijena, ali tko može, samo naprijed!

Hotel: Atlanta Marriott Marquis
Lokacija: Atlanta, SAD
Film: Igre gladi (Hunger Games)
Prekrasan hotel ugostio je glumačku postavu koju čine Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Phillip Seymour Hoffman i drugi. Hotel je iz lanca Marriott koji je značajno ime u svijetu ugostiteljstva, tako da ćete se za sobu ovdje morati dobro isprsiti.

Hotel: Mountain Lake Lodge
Lokacija: Pembroke, SAD
Film: Prljavi ples (Dirty Dancing)
Iznajmiti sobu ovdje i pustiti „Time of my Life“ sigurno je želja svih fanova ove filmske uspješnice. Pa ako želite bar na trenutak biti u koži Patricka Swayzea ili Jennifer Grey i zaplesati Prljavi ples, znate gdje treba ići!

Hotel: Oregon Ski Lodge
Lokacija: Timberline Lodge, Oregon, SAD
Film: Isijavanje (Shining)
Sjajni Kubrickov horor s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi sniman je gotovo u potpunosti u hotelu koji u filmu izgleda zbilja zastrašujuće. Uživo to i nije mjesto koje će vas prestrašiti, već prije - oduševiti.

Hotel: Park Hyatt
Lokacija: Tokyo
Film: Izgubljeni u prijevodu (Los tin Translation)
Ovo remek – djelo Sofie Coppole odvest će vas u skupi tokijski hotel Hyatt. U njemu su se Bill Murray i Scarlett Johansson našli Izgubljeni u prijevodu, a ako planirate put u zemlju izlazećeg sunca, nađite se i vi!

Link na originalni članak

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved