Osijek
Gastronomska ruta
30.3.2015. 4:43:05h
Okusite Panoniju od Pečuha do Osijeka
Riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna s kojim se želi umrežiti OPG-ove, vinare, ugostitelje, pčelare kako bi se definirala gastro ruta od Pečuha do Osijeka
Haydn Blackey / flickr.com

Okusi Panonije umrežit će preko 200 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, vinara, pčelara, ugostitelja s hrvatske i mađarske strane. Rezultirat će to utvrđivanjem 100 kilometarske gastronomske rute od Pečuha preko Donjeg Miholjca, Osijeka i Belog Manastira pa natrag do Pečuha.

Na taj će se način istovremeno povećati turistička atraktivnost regije i konkurentnosti gastro poduzetnika. Riječ je o projektu prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske vrijednom 3,5 milijuna kuna koji se financira novcem EU.
Program prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske
"Izradit ćemo zajednički vizualni identitet, standardizirati proces za uključivanje u Okuse Panonije te sve zajedno predstaviti na web stranici projekta. To neće biti obična web stranica nego će na njoj biti zabilježena svaka destinacija, odnosno svaki OPG, vinar, pčelar, ugostitelj uključen u projekt, uz kojega će se nalaziti i q bar kod. Uz pomoć njega, korisnici usluga će na licu mjesta moći dobiti cjelovitu informaciju o mjestu gdje se nalaze i što se tamo nudi", objašnjava Saša Šakić, projektni menadžer, dodajući kako će se na zaslonu pojaviti i naznake obližnjih mjesta koja su obuhvaćena projektom Okusi Panonije.

Predstavljanje prjekta "Okusi Panonije"
Na taj će način turisti dobiti cjeloviti uvid gdje se točno nalaze te što od proizvoda mogu tu konzumirati. Istovremeno će im se pojaviti i šira slika cijele gastro rute s ubilježenim biciklističkim stazama, ali i budućim, očekuju projektanti, konjičkim stazama.
"Cilj je projekta da uključeni korisnici stvore niz, odnosno da kod jednoga gost dođe na predjelo, biciklom se provoza do drugoga koji će mu ponuditi ručak, a potom negdje dalje ode na desert", tumači Šakić.
O kakvom je projektu konkretno riječ moći će se vidjeti i s njim upoznati na sajmovima koji kreću od svibnja, a završni će biti u školi u prirodi privatne Gimnazije Gaudeamus u Tikvešu.
"Pozivam sve vinare, vlasnike OPG-ova, podrumare, ugostitelje, pčelare, koji žele sudjelovati u projektu da se jave. Iako je predviđeno da će s mađarske strane u njega biti uključeno oko 150 poduzetnika, a s hrvatske 50, ta brojka nije limitirana", poručuje projektni menadžer.

Piše: Ivana Barišić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved