Žabnik
Ljepota međimurja
29.3.2015. 8:15:48h
Foto krajolik uz Muru kod Žabnika spreman za turističku sezonu
Otvorena je ovogodišnja turistička sezona u najturističkijoj međimurskoj i kontinentalnoj općini, Općini Sveti Martin na Muri.
S. Mesarić / emedjimurje.hr

Otvorena je ovogodišnja turistička sezona u najturističkijoj međimurskoj i kontinentalnoj općini, Općini Sveti Martin na Muri.

Ovog trenutka sve brojniji turisti zadržavaju se u bregovitom dijelu općini, gdje vrijeme provode u šetnji, kao i uživanju delicija Vinske kuće Hažić, OPG Šafarić, OPG Hadela kao i na prestižnom Vencu, pri Kapeli svete Margete i naravno u Termama Sveti Martin.

No, kako je vrijeme sve ljepše, izazov postaje krajolik uz rijeku Muru, poglavito destinacija Žabnik gdje se nalaze Stari mlin na Muri, Mlinarska kuća, Ribički dom, Najsjevernija točka Hrvatske i Labirint ljubavi. Kako bi sve bilo funkcionalno, lijepo i turistima zabavno i prihvatljivo, u petak su obavljeni sanacijski radovi na mlinu i ostalim objektima, posebno na ogromnom kotaču na mlinu i pristupnoj stazi cijelom kompleksu.

Kako teku radovi došli su pogledati i određene savjete radnicima obrta Lukman dati, općinski načelnik Franjo Makovec i njegova zamjenica profesorica Petra Novinščak, koji su sa zadovoljstvom ustvrdili kako je dosadašnji koncesionar za ugostiteljske usluge u Mlinarskoj kući, produžio ugovor, te gosti i turisti svakodnevno mogu uživati u osvježavajućim napitcima i drugoj okrepi.

Broj posjetitelja svih uzrasta i kategorija krajoliku uz Muru mjeri se u tisućama, što je veliki uspjeh i zadovoljstvo za turističke i općinske čelnike te sve turističke djelatnike.

Piše: S. Mesarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved