Zagreb
Turistički prostor
13.3.2014. 10:53:40h
Grad i regija
Društvo arhitekata Zagreba, u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) organizira konferenciju ARTUR, u četvrtak, 27. ožujka, u Hotelu Westin Zagreb, na temu Turistički prostor: Grad i regija.
leicaroo / flickr.com

Društvo arhitekata Zagreba, u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) organizira konferenciju ARTUR, u četvrtak, 27. ožujka, u Hotelu Westin Zagreb, na temu Turistički prostor: Grad i regija.

Posebni gosti konferencije su Gijs van den Berg i Matthijs de Jongh iz Agencija KesselsKramer, koji će održati predavanje u kojem će nas upoznati s radom Agencije kroz  primjere marketinga lokacija, mjesta, gradova, hotela, hostela i događanja. Svi primjeri imaju jednu te istu poveznicu: Privući ljude.

Na konferenciji će se  kroz tri multidisciplinarna panela problematizirati grad i regiju s temama 'Kreativnost i participacija', 'Održivost'  te 'Ambijentalna vrijednost destinacija' na kojima će godišnju temu ARTUR –a promišljati velik broj uvaženih stručnjaka iz područja arhitekture, dizajna, turizma, ekonomije i drugih relevantnih struka.

Završna konferencija ARTUR također prezentira rezultate okruglog stola održanog u Zagrebu kao i triju radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli, koje će biti uvod u diskusiju na temu konferencije Turistički prostor: Grad i regija.

U dvorani Uvertira za vrijeme trajanja konferencije moguće je pogledati predstavljanje programa URBANIZAM OTOKA kroz dvije urbanističke teme Urbanizam otoka/nepoznate destinacije - Urbanistički planovi u sklopu Programa etno eko-sela na otocima Hvaru i Braču, APE d.o.o. i Planirano talijansko naselje Ubli, 30-tih 20.st, Azra Suljić, Ask atelijer.

Temu odnosa interijera i destinacija predstavit će Sekcija za interijer DAZ-a  Robert Križnjak i Martina Križnjak, dipl.ing.arh., voditelji sekcije za interijer posvetit će posebno pažnju problematici difuznih hotela.

Izložba Nedovršene modernizacije/ Segment turizam, vezan uz temu turističke izgradnje i gradova u kojima su se održavale radionice ARTUR, kustosa i voditelja projekta Maroja Mrduljaša i Vladimir Kulića može se pogledati u dvorani Panorama. Projekt NEDOVRŠENE MODERNIZACIJE: Između utopije i pragmatizma  koordiniralo je Udruženja hrvatskih arhitekata u sklopu europskog projekta Kultura 2007-2013.

Pozivaju se svi zainteresirani djelatnici lokalnih samouprava, turistički djelatnici, dužnosnici i udruge, urbanisti, arhitekti, investitori, konzervatori, dizajneri, umjetnici, sociolozi, ekonomisti, pravnici, stručnjaci za zaštitu okoliša, građani te tvrtke i obrti u turizmu da se pridruže na konferenciji te da postanu aktivni dionici u procesu stvaranja turističkog prostora grada i regije. Program

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved