Prve zvjezdice
10.3.2014. 12:00:47h
Započela je kategorizacija vinarija
U petak u prostoru Centra za razvoj vinskog turizma u Zagrebu s početkom u 17 sati, održano je predstavljanje Kategorizacije vinarija prilikom čega su dodjeljene i prve zvjezdice te je time označen službeni početak projekta.
jimg944 / flickr.com

U petak  u prostoru Centra za razvoj vinskog turizma u Zagrebu s početkom u 17 sati, održano je predstavljanje Kategorizacije vinarija prilikom čega su dodjeljene i prve zvjezdice te je time označen službeni početak projekta.

Uz prisutne vinare, podršku aktivnostima Centra za razvoj vinskog turizma pokazali su  Ivica Vrkić, direktor Sektora marketinga Hrvatske Lutrije, Dražen Kovač, član Uprave Hrvatske Lutrije, Emil Tuk, pročelnik ureda za poljoprivredu grada Zagreba, Biserka Šafran  i Lidija Mišćin iz Hrvatske gospodarske komore, Dragutin Kezele, predsjednik Zajednice ruralnog turizma pri HGK i mnogi drugi.

Nakon 6 godina emitiranja emisije G.E.T. Report, u čijem je fokusu prvenstveno vinski turizam te nakon dvije godine dodjeljivanja nagrade Bijeli grozd, nagrada podrumima u segmentu vinskog turizma, ove godine udruga G.E.T. je, uz podršku Hrvatske Lutrije, otvorila Centar za razvoj vinskog turizma. Samim time, sazreli su uvjeti za dugo pripremani i najavljivani projekt kategorizacije vinarija.

- Nadamo se da nije prebahato usporediti  ovaj projekt, koji je tek na početku, s kategorizacijom restorana kako to radi Michelin, osim što se ovdje radi o kategorizaciji vinarija, ali nadamo se da će za određeni broj godina ovaj projekt dostići tu razinu važnosti, stoji u priopćenju G.E.T-a.

Na predstavljanju su dodjeljene prve zvjezdice, ali te definitivno nisu sve za ovu godinu.

- Krećemo sa sustavnom  kategorizacijom vinarija po regijama, dodaje se.

Dobitnici prvih dodjeljenih zvjezdica su:

Jedna zvjezdica  - Puhelek-Purek, Dvanajščak – Kozol, Šember, Tomaz, Bibich, Vinia, Bastijana, Adžić, Vinska kuća Hažić, Tomac, Ciban, CUJ wine & olive oil, Coner, Senjković

Dvije zvjezdice – Kutjevo d.d. , Zdjelarević, Vina Belje, Meneghetti, Saints Hills, Iločki podrumi, Kozlović, Trapan, Boškinac, Jako vino, Bolfan Vinski Vrh, Vuglec Breg, Matuško, Agroturizam Bire

Tri zvjezdice – Korta Katarina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved