Opatija
Sajam vina i delicija
7.3.2014. 6:37:37h
Gast expo 2014. u Opatiji
Vrhunska hrvatska vina i mnoštvo autohtonih delicija i ove godine očekuju posjetitelje sajma Gast expo u Opatiji
nicephore / flickr.com

U Opatiji se i ove godine, od 24. do 27. travnja, održava sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija - Gast expo 2014. Manifestacija je to koja iz godine u godinu bilježi sve veći interes izlagača, kao i posjetitelja. Na kupalištu Slatina u centru Opatije, bit će postavljen kompletno opremljen veliki šator sa svim

Ponuda alkoholnih pića na Gast expo-u
popratnim sadržajima, kako bi izlagači mogli kvalitetno predstaviti svoje proizvode. Lokacija smještena uz samu šetnicu atraktivna je i za same posjetitelje. Očekuje se da će ovogodišnji Uskršnji termin privući velik broj interesanata. Kako u tom periodu u Opatiji boravi i velik broj ne samo domaćih, već i stranih gostiju, dobra posjećenost sajma definitivno neće izostati, a s obzirom da je Opatija prestižna turistička destinacija sa puno hotela i vrhunskih restorana, izvrsna je to prilika za sklapanje poslova.
Ocjenjivačka komisija, sastavljena od eminentnih stručnjaka – enologa i somelijera, ocjenjivat će izložena vina i najboljima dodijeliti diplome. Za potrebe ocjenjivanja potrebno je osigurati uzorak od dvije čaše vina bez etikete.

Fritaja sa šparograma
Osim vina, na Gast expo-u će biti zastupljene i autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa, maslinovog ulja, bučinog ulja, kao i brojni drugi tradicijski proizvodi. Manifestacija je prodajnog karaktera uz prigodnu degustaciju izloženih vina i autohtonih delicija. Za vrijeme trajanja sajma održavati će se i priprema autohtonih jela s podneblja Liburnije. Svaki posjetitelj sajma moći će na ulazu kupiti prigodnu degustacijsku čašu, tako da čaše na izložbenim štandovima nisu potrebne. Ulaz na sajam u potpunosti je besplatan.
Program ovogodišnjeg Gast Expo-a:
četvrtak, 24.4.2014. u 12 sati - svečano otvorenje uz Cocktail party
petak, 25.4.2014. od 12 do 14 sati - gastro prezentacija: Delicije Liburnije (fritaja sa šparogama i škampima u velikoj padeli za 300 osoba)
subota, 26.4.2014. od 12 do 14 sati - gastro prezentacija: Ceste domaće hrane (autohtona jela gornjeg liburnijskog područja tzv. "Jela iz padela naših nona"); u 17 sati - dodjela diploma za najbolje ocijenjena vina
U prilogu članka, u PDF obliku, možete pronaći prijavnicu za sajam Gast expo 2014.
Broj pregleda članka: 50
Tagovi: Kulen, Tartufi, Pršut, Maslinovo ulje, Opatija, Sir, Bučino ulje, Hrvatska vina, Gast Expo, Liburnija
Ključne riječi članka: gast, expo, 2014, u, opatiji, sajma, autohtonih, opatiji, gast expo, expo 2014, sati gastro prezentacija

Piše:  Nikolina Fako
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved