Share Istria
27.3.2015. 6:15:26h
Besplatnim putovanjem do velike svjetske promocije
Riječ je o međunarodnom pozivu otvorenom za sve posjetitelje Istre kojim se mogu prijaviti i osvojiti sedmodnevno besplatno putovanje i boravak u Istri u razdoblju od 16. svibnja do 31. srpnja 2015.
Andrey / flickr.com

Poput australske Turističke zajednice koja je prije nekoliko godina pokrenula natječaj "Najljepše radno mjesto na svijetu - čuvar plaže koraljnog grebena" za jedno od najtraženijih radnih mjesta na svijetu kojim se istodobno promovirao turizam tog dijela svijeta, istim je stopama krenula i istarska Turistička zajednica. Ona će sutra objaviti međunarodni pozivni natječaj pod nazivom "Share Istria".

Riječ je o međunarodnom pozivu otvorenom za sve posjetitelje Istre kojim se mogu prijaviti i osvojiti sedmodnevno besplatno putovanje i boravak u Istri u razdoblju od 16. svibnja do 31. srpnja 2015. Poziv je upućen svim stranim blogerima, piscima, putopiscima i autorima na društvenim mrežama, i to onima koji imaju više od 5.000 fanova ili followera.

Premija deset tisuća eura
Kako saznajemo u Turističkoj zajednici, u prvom krugu prijava odabiru se voditelji ekipa, a prijaviti se mogu od  27. ožujka do 15. travnja. Odabrani mogu izabrati tjedan u kojem će posjetiti Istru te sa sobom mogu povesti jednog prijatelja. Svakog tjedna u Istri će boraviti po tri tima istovremeno. Obveza odabranih timova je da za vrijeme svojeg boravka u Istri svaki dan na društvenim mrežama ili svojem blogu objave po dva posta vezana uz dnevne doživljaje na putovanju.

Inače, odabrani autori boravit će na svjetioniku Porer u medulinskom akvatoriju, luksuznom hotelu Lone u Rovinju te u malom obiteljskom hotelu Kaštel u Motovunu, a svaki će im dan biti ispunjen raznim aktivnostima u organizaciji Turističke zajednice koja slična putovanja već niz godina priprema za strane turističke novinare. Planira se posjet poznatim vinskim podrumima uz degustaciju vina, kantinama najboljih svjetskih maslinovih ulja, adrenalinskom parku Glavani te mnogim drugim atrakcijama. Dani će im biti ispunjeni i organiziranim tečajevima ronjenja, jedrenja, škole plesa, rezanja pršuta, sommelierskim tečajevima, tečajevima kušanja maslinova ulja, a moći će iskusiti i spuštanje zip lineom preko Pazinske jame. Svaki će tjedan biti ispunjen drugačijim aktivnostima gdje će odabrani "natjecatelji" moći iskusiti ono najbolje što Istra ima, od sunca i mora preko enogastronomije i kulture pa sve do aktivnog turizma. Nakon svakog tjedna bira se najbolji tim koji ulazi u konkurenciju za osvajanje glavne nagrade u vrijednosti od deset tisuća eura.

Istarska turistička zajednica je za ovaj značajan projekt, težak 650 tisuća kuna, pripremila cjelokupnu pozivnu kampanju, promotivne video spotove te uspostavila poseban web portal na kojem će se objavljivati, pratiti i vrednovati sadržaji. Po objavi poziva kreće se i s oglašavanjem projekta "Share Istria" na važnim svjetskim portalima, putem priopćenja, PR agencija, ispostava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu, newslettera, kao i svih društvenih mreža, putem vlastitih profila, ali i lokalnih turističkih zajednica te hotelskih kuća.

Promocija putem socijalnih mreža

Direktor Turističke zajednice Denis Ivošević kaže da je njihova promotivna kampanja koja predstavlja spoj viralnog marketinga putem socijalnih mreža vrlo atraktivna i inovativna.

- Naš projekt od australskog razlikuje u tom što će trajati kroz 11 tjedna u koji će biti uključeno 66 osoba. Riječ je o takozvanim influencerima, odnosno  ljudima koji komuniciraju kroz društvene mreže i koji su stekli takav ugled i reputaciju da mogu značajno doprinijeti promociji neke destinacije. Raspisat ćemo međunarodni javni poziv na koji se mogu javiti putem posebnog web portala www.shareistria.com gdje će biti objavljena pravila natjecanja. Odabrani natjecatelji na tom će portalu imati otvoren svoj profil gdje će objavljivati postove, tvrdi Ivošević. Svakog će tjedna u Istri boraviti autori iz istih država, a najveći će se naglasak dati na njemačko, američko, talijansko i britansko tržište, ali bit će zastupljena i druga tržišta. Među njima svaki će se tjedan odabrati pobjednički tim, a na kraju će se od 11 finalista odabrati onaj najbolji koji prednjači po broju postova, dosegu objave te kvalitete sadržaja. Pritom Turistička zajednica dobiva na korištenje sve materijale, od tekstova, do fotografija i video sadržaja.

- Od projekta očekujemo da se Istra kao turistička destinacija značajnije uključi u promociju putem socijalnih mreža. To je definitivno najpropulzivniji način kako doprijeti do velike mase ljudi koji dijele iste interese. Ovdje nije riječ o jednogodišnjem projektu, već ćemo ga svake godine nadograđivati u kvalitativnom smislu. Time će se iznjedriti novi način promoviranja neke turističke destinacije koji će predstavljati svojevrsnu dopunu studijskim putovanjima stranih novinara za koje pripremamo slične programe već godinama. Uložit ćemo oko 650 tisuća kuna, a očekujemo da će se vratiti najmanje dvadeset puta više nego je uloženo. Tokom trajanja projekta pratit ćemo objave i njihovu promotivnu vrijednost, zaključuje Ivošević.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved