Zagreb
Zagrebački dnavnik
26.3.2015. 7:00:56h
Ulica kafića priziva duh zagrebačke prošlosti
Živopisna ulica jedan je od simbola grada, prisutan u svim turističkim vodičima...
Modzzak / wikipedia.org

Tkalčićeva ulica nekad je bio potok okružen zelenilom i mlinovima koje su podizali stanovnici utvrđenih naselja Gradec i Kaptol, a danas je među najposjećenijim dijelovima grada.

Tkalčićeva je ulica danas jedan od simbola grada Zagreba, označena je u svim turističkim vodičima, a omiljeno je okupljalište i šetnica, i to ne samo turistima nego i Zagrepčanima svih generacija.

Živopisna je to ulica, prepuna kafića, restorana, slastičarnica i butika koja se sporo mijenja.

Devedesetih je, naime, obnovljen dio objekata, a 2004. godine asfalt Tkalčićeve zamijenjen je kockama.... U njoj se osjeća zagrebačka prošlost. Nekad su tu bili bordeli, a danas je to ulica s uvijek punim kafićima. I to u svakom godišnjem dobu, danju i noću...

Piše: Lana Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved