Opatija
Pohvalno
25.3.2015. 15:23:08h
Najbolje turističko mjesto u regiji je Opatija
Najbolja turistička destinacija jugoistočne Europe je Grčka, najbolje turističko mjesto u regiji je Opatija, dok je Beograd šampion kulturnog turizma, odlučio je žiri Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International.
/ freepix.biz

Najbolja turistička destinacija jugoistočne Europe je Grčka, najbolje turističko mjesto u regiji je Opatija, dok je Beograd šampion kulturnog turizma, odlučio je žiri Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International.

Šampion zdravstvenog turizma je “Merkur” iz Vrnjačke Banje, sportskog je Banja Luka, Ohrid kontinentalnog, a Brzeće omladinskog turizma za prošlu godinu.

Hotelski edukativni centar Miločer proglašen je za najbolji trening centar u regiji, dok je priznanje “Zlatna čaša gostoljublja” otišla u slovenski Portorož, prenosi B92.

Priznanje “Zlatno turističko srce” dodjeljuje se i zaslužnim pojedincima, a ove godine pripalo je Hamidu Hadžiću iz Sarajeva, kao internacionalnom vitezu kulinarstva jugoistočne Europe i reporterima Bojanu Panduroviću iz Beča i Mihajlu Berčeku iz Novog Sada.

Specijalno priznanje, povodom 55 godina postojanja u manifestacionom turizmu regije biti će uručeno u Guči Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija YUTA za više od 60 godina agencijskog poslovanja.

Manifestacija “Mimozafest” u Herceg Novom je najbolja turistička manifestacija jugoistočne Europe, dok je najbolji restoran “Šešir moj” u Skadarliji u kojem će 24. travnja biti održana svečana dodjela tih priznanja.

Izbor najboljih u turizmu održan je u okviru akcije “Birajmo najuspješnije u turizmu jugoistočne Europe 2014″, a pobjednici su dobili priznanja “Zlatno turističko srce jugoistočne Europe”.

Turistička patrola SACEN u prošloj godini obišla je Srbiju, Tursku, Rumunjsku, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Grčnku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved