Vukovar
Kultura
25.3.2015. 13:11:07h
Vučedolska golubica leti u Kinu
Na boravak i nastup u Vukovaru umjetnike iz Kine zauvijek će podsjećati Vučedolska golubica koju su primili iz ruku zamjenice gradonačelnika Marije Budimir.
Crucifixion / wikipedia.org

Grad Vukovar je u svojoj vijećnici ugostio članove kazališta Sichuan Huge Puppen Troup i Jinjiang Hand Puppet Troup iz NR Kine, kolijevke lutkarske umjetnosti, koji sudjeluju na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću sa nagrađivanim predstavama na mnogim svjetskim festivalima.

Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir i pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić upoznale su goste iz daleke zemlje sa aktualnostima te značajem koje Vukovar ima u povijesti stvaranja i obrane Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. U ime djece Vukovara upućene su i riječi zahvalnosti na vrhunskim izvedbama ponajboljih umjetnika među svjetskim lutkarima. Predstavnici kazališta izrazili su zadovoljstvo zbog gostovanja u Vukovaru te svim gradovima i mnogim općinama Vukovarsko-srijemske županije, gdje su na jedan poseban način osjetili iznimno gostoprimstvo i „toplu ljudsku dušu stanovnika".
Na boravak i nastup u Vukovaru umjetnike iz Kine zauvijek će podsjećati Vučedolska golubica koju su primili iz ruku zamjenice gradonačelnika Marije Budimir

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved