Filmska industrija
23.3.2015. 5:28:40h
Winnetou se vraća u Hrvatsku!
Indijanci i kauboji ovoga ljeta nastavljaju svoju bitku na Krki, Paklenici, Plitvičkim jezerima, Zrmanji...
Pascal / flickr.com

Winnetou se vraća u Hrvatsku, i to već ovoga ljeta! Legendarni poglavica plemena Apača ovoga će ljeta ponovno jahati netaknutom prirodom naših nacionalnih parkova – Paklenicom, Plitvičkim jezerima i Krkom te Velebitom i kanjonima Zrmanje, Vrlike...

Njemački Bild danas je ekskluzivno objavio, a svi ostali njemački mediji prenijeli, da u Hrvatskoj počinje snimanje nova tri filma o junaku iz romana Karla Maya. Od 1962. do 1968. na lokacijama u Hrvatskoj snimljeno je deset filmova o Winnetou, a oni su osobito u Njemačkoj postigli kultni status.

Milijuni Nijemaca priznaju da su ovisni o Winnetou kojega je utjelovio glumac Pierre Brice. Producenti još nisu otkrili tko je novi Winnetou, ali činjenica da ostale glavne uloge poput Winnetouova “brata po krvi” Old Shatterhanda igraju zvijezde najgledanije njemačke TV serije “Tatort” jamči vrhunsku gledanost i uspjeh novoga Winnetoua. Planirano je da novi Winnetou bude prikazan za Božić 2016. kada će deseci milijuna Nijemaca na malim ekranima gledati Indijance i kauboje koji se sukobljavaju po hrvatskim planinama, poljima i kanjonima.

Ponovno snimanje Winnetoua u Hrvatskoj izvanredan je poticaj za hrvatski turizam, osobito kada se zna da i danas rijeke, ne samo njemačkih turista, hodočaste lokacijama na kojima se snimao Winnetou.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved