Poreč
Pravi pogodak
21.3.2015. 7:35:39h
Najveći akvagan u Europi u vodenom parku od 25 mil. eura
Nova turistička meka u Poreču otvara se sredinom svibnja. U projekt koji se prostire na 7,5 hektara ulaže tvrtka Asket u vlasništvu češkog Signuma. Uz 14 stalnih radnika, zaposlili su 120 sezonaca
Calgary Reviews / flickr.com

Godinu dana od otvorenja prvog vodenog parka u Hrvatskoj, onog u Brtonigli, u Istri je sagrađen i drugi, Aquacolors u Poreču. Na 7,5 hektara na predjelu Mornarica u blizini turističkih naselja Zelene i Plave lagune niknula je još jedna vodena atrakcija koja će u Poreč sigurno dovesti nove goste.

Idealan položaj
Projekt vrijedan 25 milijuna eura potpuno je strana investicija, poduzeće Asket u vlasništvu češke tvrtke Signum sagradilo ga je vlastitim novcem, bez kredita, a dio posla za objekte akvaparka obavilo je i njezino splitsko poduzeće Adriacink. Za milijune eura ulaganja u Poreč, otkriva češki investitor, zaslužan je dugogodišnji ugled tog uspješnog turističkog odredišta, a usto je položaj Mornarice bio idealan upravo za takav sadržaj.

Od Aquacolorsa će financijske učinke osjetiti i u gradskoj blagajni, no jednako su važna nova radna mjesta. Uz 14 stalno zaposlenih, posao će od svibnja do kraja rujna u vodenom parku naći 120 sezonaca, kuhara, konobara, licenciranih spasitelja, električara, prodavača, spremačica i drugih radnika raznih struka. Na natječaj stiglo nekoliko stotina prijava iz svih dijelova Hrvatske.

Čak 58 tona čelika
I dok sezonci nestrpljivo čekaju da počnu zarađivati, završno uređenje i opremanje ugostiteljskih i drugih objekata, sportskih terena i "nevodenih" sadržaja primiče se kraju. Polovicom svibnja kompleks sa 17 adrenalinskih, zabavnih i opuštajućih atrakcija te atrakcija za djecu otvorit će vrata posjetiteljima. U jednom danu akvapark može primiti pet tisuća gostiju, kojima su na raspolaganju akvagani dužine jednog kilometra, među kojima je i najveći u Europi. Samo čelik za njegovu konstrukciju sagrađenu u Adriacinku teži 58 tona. Kroz akvapark vijuga i Lijena rijeka duga pola kilometra, uređena je plaža, sunčališta, bazeni s umjetnim valovima, tobogani. Sva će se voda grijati. U zemlji je ukopano oko 70 kilometara cijevi, a zahvaljujući sustavu pročišćavanja akvapark će ponovno koristiti više od 95 posto potrošene vode.

Piše: Tamara Opačak Klobučar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved