Opatija
Šahovska akademija
1.3.2014. 15:02:32h
Gari Kasparov želi otvoriti Šahovsku akademiju u Opatiji
Kasparov nije krio oduševljenje Opatijom kao europskom destinacijom u kojoj vidi potencijale za razvoj šahovskog sporta
sl:User:Andrejj / wikipedia.org

Nekadašnji šahovski prvak svijeta Gari Kasparov, koji se u četvrtak susreo s premijerom Zoranom Milanovićem povodom dobivanja hrvatskog državljanstva, u petak je u društvu ministra Željka Jovanovića posjetio Opatiju.

S domaćinom, gradonačelnikom Ivom Dujmićem,  šahovski as i ministar razgovarali su o otvaranju šahovske akademije u Opatiji i projektu Šah u škole. Kasparov će, najavio je Jovanović, biti naš kandidat za predsjednika FIDE i glavni je promotor projekta uvođenja šaha u škole koji se provodi u školama bojnih zemalja uz potporu Europskog parlamenta.

Kasparov nije krio oduševljenje Opatijom kao europskom destinacijom u kojoj vidi potencijale za razvoj šahovskog sporta kroz otvaranje akademije, ali i šahovski centar, rasadnik talenata i mjesto u kojem bi kvalitetni učitelji mogli djecu učiti šah. Razna međunarodna šahovska natjecanja najviših rangova Opatija je već ugošćavala, izvan špice sezone Opatijci su orijentirani na  razvoj sportskog i kongresnog turizma, pa je Opatija, rekao je gradonačelnik Dujmić, otvorena za sve kvalitetne razvojne ideje koju su ostvarive, uklapaju se u širi dugoročniji razvojni koncept destinacije  i podižu kvalitetu standarda života žitelja ovoga grada, a projekt šahovske akademije to jest.

- Na vrijeme smo pripremili sve svoje razvojne projekte i prostornoplansku dokumentaciju i danas možemo  brzo odgovoriti na interes raznih investitora. Sada je gospodin Kasparov na potezu, kad se radi o investicijama,  Opatija igra brzopotezni šah - kazao je Dujmić. U ime dobre suradnje gradonačelnik Dujmić i Kasparov simbolički su povlačenjem prvih poteza otvorili partiju šaha.

Piše: Tamara Opačak Klobučar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved