Split
Jači od krize
27.2.2014. 5:57:00h
Na splitskom Gastu od 5. ožujka: 900 izlagača iz devet zemalja
Split je i ove godine domaćin 19. po redu sajma GAST, koji će se na Žnjanu održavati od 5. do 9. ožujka.
TijsB / flickr.com

Split je i ove godine domaćin 19. po redu sajma GAST, koji će se na Žnjanu održavati od 5. do 9. ožujka.

S obzirom na gospodarsku krizu koja traje već šest godina, ova je manifestacija pokazala izdržljivost, tako da će i ovom prigodom ugostiti preko 900 izlagača iz 9 zemalja: Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Indonezije, Poljske i Srbije.

Dizajn u drvnoj industriji

- Ovogodišnji GAST obrađuje više tema koje se oslanjaju na turizam. Riječ je o promociji vinskog, turističkog, gospodarskog i hotelsko-ugostiteljskog sektora. Poseban naglasak bit će na povlačenju sredstava iz EU fondova, problemima s kojima se susreću proizvođači namještaja prilikom opremanja turističkih objekata, a govorit će se i o problemima dizajna u našoj drvnoj industriji – istaknula je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke Sajam Split, koja organizira GAST na press konferenciji koja se održala danas u hotelu Le Meridien Lav.

Bit će tu još brojnih degustacija vina, uživanja u autohtonim delicijama, a posebnu pažnju sigurno će izazvati prezentacija indonezijske kuhinje i običaja.

U sklopu GAST-a održava se niz specijaliziranih sajmova – sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave, sajam namještaja Furnitura, sajam vina Dionizijana i sajam turizma Saturn.

U sklopu Europske poduzetničke mreže koju na GAST-u organizira Županijska komora Split očekuje se preko 100 tvrtki koje će međusobno sudjelovati u multilateralnim razgovorima. Po prvi put će se na sajmu predstaviti i Malta sa svojom turističkom ponudom.

Piše: N. Lulić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved